Donderdag 12 december gaat 6A naar het CLB in Herentals voor het medisch onderzoek. Het is héél erg belangrijk dat iedereen op tijd op school is omdat we ook nog de verplaatsing naar Herentals moeten maken.  We verwachten daarom alle leerlingen om 8.30 uur op school. De bus vertrekt effectief om 8.45 uur op de parking voor de school en we zijn tegen 15.20 uur terug op school. We nermen een lunchpakket, drinken, een koek of een stuk fruit mee. Het boekje van 'Kind en Gezin' hebben we die dag ook nodig. We brengen dit vooraf mee naar school zodat iedereen het bij heeft. We brengen deze boekjes reeds mee op dinsdag 10 december. De kinderen krijgen dit op 12 december mee terug naar huis. We nemen ook onze rekenboek en taalkaft mee. Die worden op woensdag in de klas in de boekentas gestoken.

De sneeuwklassen komt dichterbij. Op donderdag 16 januari vertrekken we reeds naar het dorpje Arzl in het Oostenrijkse Pitztal. Wij gaan skiën in Hoch-Imst. Het gebied heeft enkele webcams. De sneeuw is er ondertussen aan het vallen. Wil je er al graag een kijkje nemen ? Dat kan via de volgende link  Imster-Bergbahnen
K
lik daarna op live webcam en je kan de situatie ter plaatse bekijken.

Wat zijn wij trots op onze leerlingen van het zesde leerjaar! 

Wij mochten kijken en lusiteren naar ontzettend knappe, boeiende en creatieve besprekingen over de gelezen boeken.

Wij hebben er alvast van genoten.

Erg goed gedaan van jullie!

Klik hier voor foto's.

 

 

Eindelijk zijn we aan het echte werk begonnen. De kinderen gingen vandaag naar Ars Valendi aan de Mixx in Herselt om voor de eerste keer lessen te gaan volgen op de indoor skipiste. Tot onze grote verbazing bleek dat de jongens en meisjes eigenlijk allemaal het skiën al iets of wat onder de knie hadden. Natuurlijk ging het bij de ene al wat beter dan bij de andere en werd er al eens gevallen, maar toch verliep deze eerste sessie heel vlot, kijk maar op onderstaand filmpje. 

Gisteren hadden we een leesactiviteit met onze pete- en metekindje van het tweede leerjaar.

Maandag kregen we Sam van de vereniging Natuur en Wetenschap op bezoek in de klas. Hij stelde het project Science4Kids voor. Dat ging over bloed en de bloedsomloop. Het was een leerrijke les.

Blijven slapen op school, een hele belevenis!

Het was plezant!

Klik hier voor de foto's.

De jongens en meisjes van onze klas werden deze week vereeuwigd. We maakten schaduwportretten en deze hangen nu tegen de kast in de klas. Het geeft meteen een ander zicht aan de klas. Nu beginnen we aan de vliegende heksen zodat we van onze klas een aangename 'place to be' maken.

Vandaag gingen we op bezoek in het tweede leerjaar. De leerlingen van juf Krista en juf Miet zijn nieuw aan deze kant van de school. Om hen een beetje vertrouwd te maken met de nieuwe vestiging kregen ze een peter of meter. Sommigen hadden het geluk om er zelfs twee te krijgen. In het zesde zitten namelijk meer leerlingen dan in het tweede. Onze zesdeklassers gaan dus de leerlingen van het tweede wegwijs maken in onze school. Binnenkort plannen we alvast een gezamenlijke knutselactiviteit. Als je op de grote foto klikt kom je bij de andere foto's uit.

Onze eerste schooldag zit er op. Het schoolthema voor dit jaar is 'Bouwen aan onze toekomst'. Via een blindenspel en een bouwact leerden we samenwerken, samen bouwen aan een leerrijk en plezant schooljaar. Klik op de foto om de andere sfeerfoto's te bekijken.

Go to top