Dagverslag

Hier zijn we met ons eerste dagverslag. Vanmorgen vertrokken we met 41 kinderen en 4 leerkrachten richting Arzl. Onze Belgische monitoren en acht toeristen reden met twee aparte busjes naar Oostenrijk. Onderweg briefden zij ons constant over de staat van de weg. Zij waren al voor ons ter plaatse en hielpen ons met het uitladen van de bus en de koffers naar de kamers te doen. Daarvoor zijn de indeling van de kamers vooraf en die kamernummers aan de koffers die we vooraf uitdelen heel handig. Geen gezoek naar koffers, maar elke koffer die dadelijk op de juiste kamer staat. Dat is ... juist ja, vul het zelf maar in. De reis verliep heel vlot. De Fernpass was vlot berijdbaar. Wim en Herman brachten ons veilig ter plaatse. Wim blijft de ganse periode bij ons. Herman stapte onderweg af om als tweede chauffeur de jongens en meisjes van Bergom veilig naar huis te brengen. Onderweg hadden we af en toe regen, maar voor het grootste deel van de reis kregen we de zon te zien. De leerlingen waren heel braaf in de bus. Aangekomen in Arzl hielpen onze monitoren mee de bus uitladen zodat we vlugger aan tafel konden, want we hadden allemaal grote honger.

Het weer

Momenteel (20.30 uur) is er lichte sneeuwval. Voor morgen en zaterdag wordt er zonnig weer verwacht. Dat belooft !!! Joepieeeeee !!
Het weerbericht in Arzl : KLIK HIER

Ziekenboeg

Leeg!

Het skiën

Dat zal voor morgen zijn.

Avondeten

Tomatensoep met belegde broodjes. En of dat smaakte na zo'n busreis !

Avondactiviteit

Koffers uitpakken, dagboek invullen en kaartjes schrijven. We duiken om 21 uur in ons bed want morgen moeten we om 7 uur opstaan. We moeten tijdig op de skipiste zijn om onze skibotten en ski's te passen.

Programma morgen

We gaan doen waar we al maanden naar uitkijken ... skiën op ECHTE sneeuw.

Wist je dat :

 - Wim en Herman onze buschauffeurs waren
 - verschillende mama's en oma's lekkere wafels bakten. We aten onze buikjes er rond en dik van. Een dikke merci hiervoor! De overschot eten we morgen aan de skipiste op.
 - meester Guy ook mee op de bus zat. Hij neemt de taak van Annie en André over die dit jaar spijtig genoeg niet mee konden gaan. Hij zal het niet makkelijk hebben om hen te evenaren. Eind volgende
   week gaan we hem dan ook evalueren.
 - je de telefoontjes die we naar radio WFM doen ook kan herbeluisteren op de website www.wfm.be.
 - we naar vijf films keken in de bus.
 - we tijdens onze laatste busstop kat en muis speelden naast de bus. Kwestie van een frisse neus te halen.
 - er leerlingen waren die een dutje deden in de bus.
 - de leerlingen de soep van kok Mario al KEILEKKER vonden. Dat belooft voor de volgende dagen.
 - de e-mails al volop aan het toekomen zijn. De computer en printer zijn aangesloten en drukken 24/24 uur de mails af. Stuur maar door, wij spelen postbode.
 - er verschillende mama's zijn die hier jaaaaarrrrrreeeeeeennnnnnnn geleden ook met meester Leo op sneeuwklassen waren.
 - de andere wist-je-datjes er morgen aankomen. We gaan nu nog eerst een filmpje maken. Dat komt er straks nog aan.

 

Laatst aangepast op donderdag, 17 januari 2019 22:05

Meer in deze categorie:

Media

Afbeelding galerij

Go to top