Hallo mama en papa,

De laatste weekjes zijn in zicht… Ongelofelijk hoe vlug het schooljaar weer gegaan is. 
We gaan er samen nog dubbel en dik van genieten.
Hopelijk hebben onze wolkjes verteld hoe leuk de sportdag wel niet was! Een echt succes dat kan je wel zien aan de foto’s denk ik ?
Op het programma voor de volgende 2,5 weken staat:

  • ons speelgoed waar ooo zo veel met gespeeld is heeft nood aan wat zeep en water dus we gaan alles weer mooi laten blinken… poetsen geblazen
  • de waterspelletjes tijdens de sportdag vonden onze wolkjes GEWELDIG! Dit gaan we dan ook nog eens met het warme weer herhalen -> best geen ‘mooie’ kleren aandoen
  • op dinsdag 29 juni zijn het frietjes voor de ganse kleuterschool. Voorzie zeker ook nog boterhammen voor die dag alsook fruit en koek
  • woensdag 30 juni is het een gewone schooldag. Vanaf 11u55 is de kinderclub in Heultje open. Indien opvang nodig is voor die dag moet je wel zorgen dat je kind op voorhand ingeschreven is bij de kinderclub

Lieve groetjes en geniet van het weekend!

Juf Ellen

 

 7 tem 11 juni

Beste ouders,

Volgende week gaan we als sterke papa's aan de slag en mooie dingen maken voor dat lief papa'tje ;-). 
Woensdag komen ook de juffen van het eerste leerjaar eens langs om kennis te maken met ons en al eens een paar leuke dingen te doen. 
Donderdag 10 juni: sportdag op school. Gelieve jullie bengel sportieve kledij aan te doen. 

Lieve Groetjes 
Ellen 

24 tem 28 mei 2021

Lieve ouders, 

Maandag 24 mei= GEEN SCHOOL!
Volgende week is ons thema: Mijn lieve papa. 
Vandaag hebben onze wolkjes afscheid genomen van de stagiaire juf Xante. Ze vonden het heel leuk en misschien zijn er wel kindjes die later astrounaut willen worden ;-). We vliegen alvast het weekend met zijn allen in en genieten maar van dat extra dagje!
Zonnige groetjes gewenst!,

Juf Ellen 

10-21 mei: verkeersweken - juf Xante (stagiaire)

Beste ouders,

In de periode van 10 tem 21 mei zijn het weer de jaarlijkse 'verkeersweken'. Onze kleuters mogen dan elke dag met hun eigen fiets naar school komen. Zij mogen dan (bij goed weer) met hun eigen fiets rijden op de speelplaats / zelfgemaakt fietsparcours afleggen. 
Parkeren mag nog steeds bij ons klaslogo (wolkje). 
Nog even meedelen dat de stagiaire 'Xante Schoovaerts' de volgende dagen in onze klas stage zal lopen:

van 6 mei tem 12 mei
van 17 mei tem 21 mei

Lieve groetjes,

Juf Ellen 

 

3 mei tem 7 mei

Hallo mama en papa,

De vorige week en volgende week gaan we nog verder leren over de Lente en niet te vergeten om iets moois te knutselen voor ons lief mama’tje.
Niet vergeten!:
Maandag 3 mei is het GEEN school.
Dinsdag 4 mei zijn het individuele foto’s.

Een fijn weekend gewenst!
Groetjes juf Ellen

 

29 maart - 2 april

Hallo mama en papa!,

Corona heeft er weer een stokje voor gestoken waardoor onze laatste week school voor de Paasvakantie niet gewoon kon doorgaan.
Dat konden we uiteraard vorige week niet zomaar laten voorbijgaan. Last minute zijn we op vrijdag met zijn allen naar de winkel gegaan om lekkere eitjes en brood te gaan kopen voor ons Paasfeest. 
Onze meisjes hebben geholpen met het klaarzetten - versieren van de feesttafel. Het was nog een echt geslaagd Paasfeestje waar iedereen van genoten heeft! Zelfs de Paashaas is ons niet vergeten en heeft er alles aan gedaan om alsnog langs te komen ;-)
Het was dus nog een superleuke dag vol verrassingen geweest!
Verder wens ik nog iedereen een veilige en gezonde 3 weken zodat we er na de paasvakantie weer helemaal kunnen invliegen. 
We gaan dan nog eens een weekje zonder thema werken (19 - 23 april) 
Alvast een Zalige Pasen gewenst!


Groetjes 
juf Ellen

 

15-19 maart 

Lieve mama en papa, 

DANKJEWEL om samen met jullie lieve schat zo een inzet te tonen;  om samen met hem/haar de lievelingsboek te oefenen. Mooi was het om te horen hoe zij dit konden vertellen aan elkaar! Heel trots waren onze wolkjes en uiteraard de juf ook :-). 
Een echt boekenfeest was het de voorbije 2 weken in onze klas. 
Volgende week gaan we leren over dino's. Graag zou ik willen vragen indien jullie hier iets leuk over hebben dat dit zeker mee naar de klas mag komen. Er zal goed voor gezorgd worden. 
Lieve groetjes, 

Juf Ellen 

 Maart week 1-2

Hallo mama en papa,

Volgende week gaat ons thema rond: de lievelingsboek van mijn juf!
Ra-ra-ra, welke zal dit zijn? ?
Wat ook nog een verrassing zal zijn is dat onze kleuters op maandag 1 maart op hun mooist naar school mogen komen. Waarom? Dat is nog een klein geheimpje. Maandag wordt dit allemaal duidelijk.
Wat kan dit inhouden om extra mooi naar school te komen: een mooie sjaal/hoed/Das/, mooie haren, een beetje lipstick,… Alsof je naar een feestje zou gaan. Je hoeft zeker en vast geen nieuwe kleren te gaan kopen! Gewoon een leuk detail is meer dan genoeg.

Een opdrachtje nav ons jaarthema ‘lang zullen we lezen. Bib, bib, HOERAAA!:
Willen jullie aub samen met jullie kleuter hem/haar lievelingsboek kiezen en deze een hele week herhalen zodat ze weten waarover dit boek gaat
DUS: -> lievelingsboek thuis voorlezen/herhalen de ganse week van 1 tem 7 maart
De bedoeling is dan dat ze hun lievelingsboek (naam in schrijven) meebrengen op maandag 8 maart en dit blijft de ganse week in de klas (op 12/3 mag het boek terug mee naar huis). Samen of in kleine groepjes gaan ze dan hun lievelingsboek aan elkaar vertellen. We dragen goed zorg voor de boeken!
Hierdoor gaan we het lezen en vertellen aan elkaar alleen maar stimuleren.

Lieve groetjes

Juf Ellen

 

______________________________________________________________________________________________________________

Hallo mama en papa, 

Wat hebben onze wolkjes genoten van de ganse gekke week! Voor sommige is carnaval niet hun ding en dat is helemaal niet erg ;-). 
Toch heeft iedereen genoten van onze catwalk en de lekker hot dogs. Het feest kon niet op toen we ook in de namiddag nog lekker warme chocomelk kregen. Jammieeeee, dat smaakte lekker! 
Nu gaan we genieten van een weekje verlof en wie weet kom ik in de vakantie nog wolkjes tegen tijdens een wandelingetje of een fietstochtje ;-). 
Alvast veel plezier en veel gekke groetjes,

Juf Ellen 

 

Lieve ouders,

De voorbije week hebben we over ons lichaam geleerd. Door het versje van "Annelies is vies" hebben we ook geleerd dat het heel belangrijk is om ons goed te verzorgen. NIet alleen ons lichaam, ook onze tanden mogen we niet vergeten. 
Daarom wil ik vragen om tegen maandag: een tandenborstel, tandpasta en beker mee te geven met jullie lieve schat. We gaan dan in onze klas onze tanden extra goed verzorgen ;-). 
Indien jullie thuis nog een leuk boek over het lichaam hebben/ gezondheid/... dan mag je dit zeker en vast meegeven!
Groetjes en een heel fijn weekend gewenst!
Juf Ellen 

 

Hallo mama en papa,

Deze week hebben we eens een kijkje gaan nemen (via boekjes en filmpjes) naar de noord- en zuidpool! Daar waar het altijd winter is. 
Enkele kleuters hadden een wereldbol meegebracht zodat we eens goed konden kijken waar de eskimo's vandaan komen en waar de pingiuns leven. Er was ook veel interesse in de orka's! Onze kleuters waren verbaasd dat er zelfs orka's zo lang als onze klas bestaan! 
Kortom, een thema dat echt leeft en waar nog vele vragen rond zijn. Volgende week gaan we gewoon verder hiermee. 
Indien jullie kleuter graag hieromtrent iets mee wil brengen om te tonen/over te vertellen mag dit zeker en vast! 
Ik wens jullie een leuk weekend met hopelijk veel sneeuwpret :-)

Groetjes, 

Juf Ellen 

Laatste weekje school van 2020

Hallo Mama en Papa,

Wat hebben onze wolkjes vorige week ENORM hard gewerkt aan hun nieuwjaarsbrieven! Een dikke pluim alvast. Vandaag zijn de werkjes en de Nieuwjaarsbrieven al mee naar huis gegaan. Willen jullie nog even samen met jullie (b-)engel de nieuwjaarsbrieven aanvullen: naam van jullie lieve schat onderaan en bovenaan nog even de naam voor de bestemmeling ;-). Dan is alles helemaal klaar! Ondertussen oefenen wij nog even verder aan het opzeggen van het Nieuwjaarsversje. Ik moet zeggen: dit gaat al supergoed hoor! 
Vrijdag gaan we nog een gezellig laatste feestje van het jaar geven. Iets lekker smullen en gezellig genieten van elkaar. Zo gaan wij het toch wel heel bizarre oude jaar afsluiten (DAAAAAAG 2020!)
Alvast een dikke proost op 2021 en geniet van elkaar, dan komt alles heus wel goed!
Vrolijk Kerstfeest en de allerbeste wensen
Juf Ellen 

Dag Sinterklaasje, daa-ag,daa-ag, daa-ag, daa-ag zwarte piet!
Wat een 2 fantastische weken hebben onze wolkjes achter de rug. Ze zullen wel HEEL braaf geweest zijn dit jaar, want de ganse week hebben we bijna elke dag stiekem bezoek gekregen van die gekke spiekpietjes.
Op een morgen kwamen we binnen en was ons krijtbord versierd. Een andere dag lagen er opeens koekjes op onze bank. Weer een ander keertje stonden er in onze zithoek 2 pakjes! Maar dat vonden onze wolkjes uiteraard niet erg! Ze hebben er echt van genoten en de juf ook ;-)
Spijtig dat de SInt weer verder moet maar onze kleuters kunnnen nog heel lang genieten van al de leuke dingen die hij ook vandaag nog gebracht heeft. En de volgende 2 weken gaan we eens kijken hoe het zit met de beste vriend van de SInt: de Kerstman!
Ons klasje zal lekker gezellig worden met de kerstboom die we gaan zetten. Ook zullen we hard gaan oefenen op onze nieuwjaarsbrief. 
HO HO HO! 

Voor nu alvast een gezellig en knus weekend gewenst!

Juf Ellen 

Eerste week van de Sint

Wat een toffe week was dit al! De spiekepietjes zijn echt uit hun kot gekomen in de wolkjesklas! Ze zullen dan toch wel heel braaf geweest zijn, want er lagen op een dag koekjes voor elk wolkje en zelfs een mooie tekening en 21 hartjes waren op het krijtbord getekend. 
De SInt wordt verwelkomt op vrijdag 4 december. Hoe, wat, waar... Dat is nog een vraag. Spannend hoor!
Alvast een prettig weekend,

groetjes Ellen 

 

Online oudercontact
Bij problemen voor het inschrijven meldt onze ict leerkracht het volgende:
Waarschijnlijk hebben de problemen te maken dat jullie niet zijn aangemeld met het mailadres van de leerling. 
Als de mails bv via de smartphone laat binnenkomen in outlook en je klikt op die link dan gaat de die naar het internet. 
In de browser ben je dan nog niet aangemeld als die leerling...
Je kan alleen aanmelden als bookings weet dat je een account van de school hebt. 
OPLOSSING:
In de browser aanmelden op de webmail en daar op die link van bookings klikken. Het probleem zou dan opgelost moeten zijn.
Hopelijk lukt het jullie
Veel succes!!!

 

 

Beste ouders,

Het was een geslaagd griezelfeestje! 
ALs ik de wolkjes mag geloven hadden ze zelfs de lekkerste pannenkoekjes ooit gegeten :-) 
Mijn grote complimenten voor al mijn lieve heksjes en monstertjes want zij zelf hebben het pannenkoekenbeslag gemaakt!
Nog een dankjewel aan de ouders die voor de eitjes hebben gezorgd: MERCI
En eigenlijk zijn onze wolkjes echt gelukzakken hoor. Op donderdag heeft het moeke van Lily ook nog eens Halloweencakjes gebakken voor ons: dubbelfeest was het de voorbije week. Maar, dat verdienen ze zeker en vast! Er is weer hard gewerkt de voorbije weken en daarom nu een welverdiende herfstvakantie gewenst. Eentje die wat langer zal duren dan andere jaren. 
Op maandag 16 november gaan we weer van start.
Tot dan wens ik jullie een veilig en vooral gezonde vakantie toe, want dat is op dit moment toch zo belangrijk!
Groetjes
Juf Ellen

Oktober week 4: griezelfeestje 

Beste ouders,

Wat een spinnige week hebben we achter de rug. Onze kleuters vonden het zeer interessant het leven van de spin. Op de site kunnen jullie de foto’s weer eens samen bekijken met jullie wolkje zodat zij alles kunnen doorvertellen.
Volgende week gaan we toch een mooie afsluiter houden: op vrijdag mogen onze kleuters verkleed naar school komen in het thema Halloween. Jullie hoeven GEEN fruit mee te geven die dag. We gaan lekkere griezelpannenkoeken maken ?.
Wie heeft er thuis kippen en kan/wil voor eitjes zorgen? 10 eitjes is zeker genoeg.
Je mag mij hier gerust over aanspreken.
Alvast bedankt.

Griezelende groetjes

Juf Ellen

 

FLUO!!!!!!!!

Hallo mama en papa,

Stilletjes aan gaan we naar een uurtje vroeger donker. Dit wil zeggen dat we onze kleuters meer zichtbaar moeten maken door het dragen van Fluo (fluohesje – fluo aan de boekentas - …) Even op een rijtje waarom dit toch zo belangrijk is:

1. De meeste ongevallen gebeuren op weg naar school. 's Morgens tussen acht en negen uur, na schooltijd tussen vier en zes uur.

2. Door als fietser of voetganger aandacht te besteden aan de eigen zichtbaarheid in het verkeer geef je een automobilist de kans om tijdig te remmen, met een lager risico om betrokken te worden in een verkeersongeval. Het dragen van een fluohesje zorgt dus in grote mate tot vermindering van het aantal verkeersslachtoffers.

3. De 'reflectie' van een fluohesje verhoogt de zichtbaarheid van de zwakke weggebruiker drastisch, meer nog dan de verlichting van de fiets.

4. De zichtbaarheid in het verkeer van een leerling die een fluovest draagt, verhoogt met 300%. De leerlingen hebben er dus alle belang bij om zo'n vestje te dragen. Zo wordt een persoon met donkere kledij in de dimlichten van een aankomende auto pas gezien vanaf 20m afstand, met heldere kledij vanaf 50m en met reflecterend materiaal reeds vanaf 120m!

Toch de moeite om hier even bij stil te staan…
Op vrijdag 23 oktober gaan wij hier ook met onze kleuters eens extra aandacht aan schenken. Hierbij wil ik jullie vragen om nu vrijdag jullie kind naar school te sturen met een fluohesje (meerdere dingen mag zeker en vast deze dag) aan (naam erin schrijven aub)

Alvast bedankt voor jullie inzet en we gaan deze zeker tem maart proberen vol te houden!

Groetjes Juf Ellen

 

Oktober week 3: spinnetjes 

Hallo mama en papa,

Op onze schoolsite staan weer leuke foto’s waar je samen met je grote kapoen kan naar kijken ?. Op deze manier leer je hen ook terugblikken op wat we allemaal in de klas gedaan/gemaakt hebben. Laat ze maar voluit vertellen. Tijdens onze uitstap naar het grotje in Heultje hebben onze kleuters ook enkele krieblediertjes gevonden. Nu willen we volgende week nog graag op spinnenjacht gaan, want die hadden we nog niet gezien/gevonden.  
Wie heeft er een leuk boek rond spinnetjes of mooie prenten, een spelletje,.. Wat dan ook. Je mag dit gerust meegeven met je kleuter zodat we hier samen kunnen over praten (NAAM niet vergeten erop te schrijven)

Kriebelende groetjes,

Juf Ellen

Okotber week 1 en 2: Herfst en diertjes in het bos 

Hallo ouders,
De herfst is in ons land en ook in onze school. We hebben vele schatten gaan zoeken in het bos, zelfs geschildert met takken en in onze poppenkamer maken we lekkere herfstsoep met eikels ;-).
Volgende week gaan we nog verder werken rond de herfst. 
Vele groetjes en een leuk weekend gewenst! 
Juf Ellen 

september week 5 

Hallo mama en papa,

Volgende week hebben we een kort weekje :-) 
Donderdag 1 oktober en vrijdag 2 oktober is het GEEN SCHOOL!
We gaan nog even verder met ons thema van vorige week ‘ een wereld vol met kleuren’
Groetjes en een prettig weekend gewenst!
Juf Ellen

 

September week 4

Hallo mama en papa,

Wat hebben onze wolkjes een geweldige week achter de rug.
Op maandag zijn we met zijn allen naar de kermis geweest waar ze allemaal enorm van genoten hebben. Op vrijdag mochten we allemaal met een versierde fiets naar school komen. Vol trots hebben we die aan mekaar getoond en natuurlijk ook onze rijkunsten laten zien aan de juf en mekaar. In de namiddag was het een fietsparcours afleggen voor de sponsorloop in de lagere school met als kers op de taart hebben we allemaal een ijsje gekregen! Dat hadden onze wolkjes echt wel verdiend!
Ook aan jullie ouders: een welgemeende DANKJEWEL voor het mee versieren van de fiets en het sponsoren!!!
Volgende week gaan we ons eens onderdompelen in een wereld vol met kleuren!
Een superleuk weekend gewenst!

Groetjes
Juf Ellen

__________________________________________________________________________________________________________________

NIET VERGETEN
Vrijdag 18 september:
* met eigen versierde fiets naar school komen-> Strapdag 
*geen kinderclub vandaag! 

September week 3:

Hallo mama en papa,

Onze kleuters hebben het al gezien hoor ?: DE KERMIS is geland in Heultje.
Volgende week gaan we leren over de kermis en op maandag brengen we een bezoek aan de kermis: Joepieeee!

Op vrijdag 18 september mogen onze kleuters met de fiets (die thuis helemaal versierd is) naar school komen. Het is dan strapdag. Wij gaan dan een ‘fietsendefilé’ maken over onze speelplaats waar de wolkjes elkaars fiets kunnen bewonderen.
Ook op deze dag gaat de sponsortocht met de fiets door. Vanwege corona kunnen er helaas geen ouders/grootouders aanwezig zijn. We zullen zeker en vast foto’s trekken zodat jullie dit achteraf kunnen bekijken op onze schoolsite.  ?

Weetje: we zitten met 21 kleuters in de wolkjesklas: 8 meisjes en 13 jongens
Op vrijdag 18 september is het GEEN kinderclub!
_________________________________________________________________________________________________________________

september: week 1 en 2

Hallo mama en papa,

Wat een geweldige start hebben we gemaakt met onze wolkjes! Ik ben nu al een fiere juf :-)
We hebben al werkjes gemaakt, al onze hoeken leren kennen, nieuwe vriendjes ontmoet, gek gedanst op onze nieuwe liedjes... 
Teveel dingen om op te noemen dus kijken jullie alvast maar eens de site na voor onze foto's ;-)
Volgende week gaan we nog wat verder leren over onze kalenders en nog nieuw speelgoed leren kennen. 
PS vergeet de lekkere spaghetti niet om ons uitgesteld schoolfeest toch te kunnen sponseren. 

Lieve groetjes en een heel fijn weekend gewenst!
Tot maandag 


Niet vergeten:
* 1 doos tissues met naam erop graag
* turnpantoffels in een zak die gesloten kan worden en met naam erop (zowel op de turnpantoffels als op de zak)
Turnen is op maandag namiddag (juf Els) en dinsdag voormiddag (meester Timothy)

Mijn Mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Mijn Mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Go to top