Dag mama en papa ,

Deze week gaan we een letterwinkel maken in de klas .Wij gaan oefenen op de auditieve analyse van de beginklank van een woord .

Op maandag 9 maart mogen de wolkjes een voorwerp meebrengen met hun naam op dat met de letter "m" begint , het blijft in de klas tot en met 13 maart .

Op maandag 16 maart een voorwerp dat  met de letter "k" begint ,het blijft in de klas tot en met 20 maart .

Op maandag 23 maart een voorwerp dat met de letter "r" begint .

Op maandag 30 maart een voorwerp dat met de letter "v" begint .

Op maandag 20 april een voorwerp dat met de letter "z" begint .

Op vrijdag 13 maart is het Nationale Pyjamadag ,die dag roepen we iedereen op om in pyjama naar school te komen en onze wolkjes doen ook mee .

Op 30 en 31 maart is het oudercontact .

Bedankt voor jullie inzet .

Groetjes Juf Renild .

Dag mama en papa ,

Deze week werken we zonder thema .Onze wolkjes mogen zelf kiezen waar ze mee spelen.Ik ga ze ondersteunen .

Op dinsdag begon ikzelf een auto te knutselen en dat was erg intrek , vele wolkjes hadden er ook spontaan zin in .

Op donderdag 5 maart  en vrijdag 6 maart komt juf India ook meespelen voor haar stage .

Groetjes Juf Renild

Dag mama en papa ,

Vandaag hebben er 4 leerlingen : Alyssa , Noah , Lien en Wies van het tweede leerjaar van juf Krista  komen voorlezen uit het boek van : Een taart voor kleine beer .

Volgende week gaan we over vormen leren , met de logiblokken spelen en dansen , boetseren van driehoeken , vierkanten , cirkels , rechthoeken enz . We kleven poppetjes met vormen naar eigen fantasie .

Het wordt super leuk  .

Groetjes Juf Renild

 

Dag mama en papa ,

Deze week hebben we het gehad over cijfers , ons versje ging al vlot . Het boekje werd gisteren meegegeven : 1,2,kopje thee 3,4 glaasje bier ,5,6 kurk op de fles , 7,8 soldaat op wacht ,9,10 ,ik heb een boef gezien 10,11 wat je zegt ben je zelf .We knipten en plakten cijfers van 1 tot 12 .Volgende week werken we nog rond cijfers .

Maandag 27 januari komt juf Miet van het tweede leerjaar met haar leerlingen op bezoek .Wat ze komen doen is nog een verrassing .

We zijn ook gestart met de verteltas .

Vrijdag is het een facultatieve verlofdag .

Groetjes Juf Renild

 

 

Dag mama en papa ,

eerst en vooral mijn allerbeste wensen voor het nieuwe jaar .

In het nieuwe jaar gaan we voor een week van start met een andere aanpak = werken zonder thema . Ik ga meer tijd uittrekken om mee te spelen , om mijn kleuters nog beter te leren kennen , om projecten te laten groeien vanuit hun interesses , om mijn hoeken te verrijken vanuit hun noden , om meer groeikansen aan te bieden ....Dus ik ga "een week zonder thema " werken d.w.z. mijn aanbod afstemmen op de interesses en noden van mijn kleuters . Dus tijd nemen om nog meer interesses van mijn wolkjes te ontdekken .Verrijken hoeft niet altijd aan een thema gekoppeld te zijn .Integendeel , verrijking aanbieden vanuit interesse en spel van kleuters lokt een veel hogere betrokkenheid uit. En het geeft ons eens tijd om dingen te doen die er anders nooit van komen . Eens mee in de boekenhoek kruipen , een gezelschapsspel meespelen en meespelen met een stillere kleuter . Vanuit observatie en gesprekken met de kleuters worden er dagelijks verdere stappen genomen in deze ontdekkingstocht . Het verloop hangt voornamelijk van de kleuters zelf af . Ik volg de ontdekkingstocht en geef nieuwe impulsen .

Op maandag 13 januari gaan onze wolkjes een tekening maken voor iemand die ze heel graag zien .En die gaan we samen in de loop van de week naar de grote brievenbus brengen aan de delhaize in Heultje .Maar hiervoor hebben we een briefomslag nodig met het adres op van de persoon die uw wolkje heel graag zie met een postzegel erop gekleefd .En achteraan de naam van uw wolkje erop (voor 13 januari meebrengen aub )

Alvast bedankt ,

juf Renild

 

 

 

 

 

Dag mama en papa ,

 

We zingen nog uit volle borst "dag Sinterklaasje" en we dompelen ons direkt in de kerstsfeer .We gaan het weer extra gezellig maken in de wolkjesklas .

Op 19 december is er een gezamenlijk oudercontact voorzien bij de wolkjes van 18.30 u tot 19.30 u . Daarna is het kerstborrel in de lagere school en kunnen jullie de bestelling van de pizza's afhalen .Indien jullie de turnleerkrachten willen spreken mag je op voorhand een seintje geven .

Groetjes juf Renild

Dag mama en papa ,

De volgende 2 weken gaan we werken over Sinterklaas .

Op dinsdag 26 november 2019 organiseert Cultuurraad Westerlo een schoolvoorstelling Hans en Grietje in de Zoerla om 13.30 uur .We doen een beroep op bereidwillige ouders voor het vervoer . We vertrekken om 13.15 uur aan de school en vertrekken ginder terug om 14.10 uur .Voorlopig zijn er 3 taxi's om weg te brengen en 2 om te halen ,zijn er nog bereidwillige ouders of grootouders ? Breng dan zeker maandag het blauwe briefje mee terug . Alvast bedankt .

Groetjes juf Renild

 

Dag mama en papa ,

Volgende 2 weken gaan we werken over de grootouders . Vandaag kregen onze wolkjes een brief mee die je volgende week terug mag meegeven .

Voor het grootoudersfeest van 20 en 21 november moet je uw wolkje niet verkleden ,want wij houden een grote doek voor onze buik .Onze wolkjes komen op het gewone uur naar het school  met het grootoudersfeest .

De grootouders mogen plaats nemen in de turnzaal van onze school waar zij kunnen genieten van alle kleuters .

Na het optreden van alle kleuters is er nog koffie en mogen de grootouders een blad invullen en kleuren en komen inruilen in de wolkjesklas voor een geschenkje van uw wolkje .

Groetjes juf Renild .

Dag mama en papa ,

Na de herfstvakantie starten we op 4 november met werken zonder thema , d.w.z. dat de juf eens extra tijd ga maken om mee te spelen met de wolkjes in alle hoeken .

Op maandag 4 en 5 november is het individueel oudercontact in de containerklas .Gelieve de tijd 15 minuten per kind te respecteren .Alvast bedankt , een prettig verlof en geniet van uw wolkjes .

Groetjes juf Renild

Dag mama en papa,

Nu de donkere dagen er weer zijn is het weer wat gevaarlijker op straat.

Daarom zouden we weer willen vragen of jullie je kinderen een fluovestje willen aandoen.

En dit alle dagen tot de lente er weer aan komt.

Van 25/10/2019 tot 21/02/2020; dit zijn de donkere dagen dat het op straat gevaarlijk donker kan zijn.

Ook allerlei fluostickers mag je aanbrengen op de jas, boekentas, haarspeldjes enz.

 

Op vrijdag 25 oktober is er een speciale fluodag. Dan brengen we dit speciaal in het "licht".

Kunnen jullie dan zeker je kinderen een fluovestje aandoen aub.

We maken er die dag een leuk fluofeest van.

Alles wat fluo is, is dan welkom: lintjes in de haren, stickers op de boekentas, armbandjes, pruikjes,...

Op alle fluospullen die je dan meegeeft zeker de naam opschrijven.

 

Als beloning krijgen de kleuters dan een spaarkaart waar ze elke dag een stickertje op mogen kleven als ze een fluovestje of een fietshelm dragen.

Met de volle kaart mogen ze gratis naar de dierentuin.

Heel veel fluogroetjes,

Het kleuterteam

 

Pagina 1 van 2
Go to top