Dagverslag

Vanmorgen luidden de klokken hier al om 7 uur. Om 7.30 zaten we al gewassen en gekamd aan tafel omdat we om 8.45 uur bij de skiverhuur van Gregor moesten zijn. 46 kinderen van ski's en skibotten voorzien vraagt wel enige tijd. Maar omdat de sneeuwklassen hier in Heultje al jaar en dag een goed geoliede machine is dankzij de hulp van onze Belgische monitoren ging het snel vooruit. Ondertussen maakten we ook kennis met onze Oostenrijkse monitoren. Om 10 uur stonden we op de babylift. Na één keer omhoogstappen en onze kunsten van Ars Valendi gedemonstreerd te hebben mochten we dadelijk op de lift. Dat was alvast een pak gemakkelijker. Het ging zo goed dat we in de namiddag met zijn allen de stoeltjeslift mochten nemen tot aan het middenstation. Daar namen we de ankerlift tot op 1740 meter. De vier groepen beginnelingen deden die verschillende keren en namen nadien de lift terug naar beneden. Twee groepen beginnelingen mochten zelfs de grote afdaling al doen. De gevorderden hebben de ganse dag verschillende keren de grote afdeling gedaan. Na het skiën gingen we nog op de alpine coaster. Om 16.45 uur waren we terug in het hotel waarna we lang onder een overdiende warme douche mochten gaan staan. Onze eerste skidag is al een topper geworden. Hoe kan het ook anders met zulke topskiêrs. Dat belooft voor de volgende dagen. 

Het weer

We hadden vandaag een zaaaaalllllliiiiiigggggge dag. De ganse dag zon bij positieve temperaturen. Achteraf roken we in de bus toch wat okselgeurtjes. (Deo, Deeeeooo, iedereen gelukkig als je Deo spuit)
Morgen verwacht men sneeuw. Zondag is er van die sneeuwbuien niets meer te bekennen en vanaf maandag krijgen we terug zon, zon en nog eens zon. Het wordt wel een pak kouder, met ook overdag negatieve temperaturen. We zullen dan maar een fleeceke meer aantrekken.
Het weerbericht in Arzl : KLIK HIER

Ziekenboeg

Leeg ! 

Het skiën

Dat ging geweldig goed.De leerlingen werden door de Oostenrijkse monitoren in vijf groepen verdeeld. Het skiën gaat al heel vlot. Morgen doen we met zijn allen de afdaling van 1540 tot 1000 meter. De sneeuw is redelijk goed en het is helemaal niet druk in Hoch Imst. Het ging voor een eerste dag al heel goed. Zie ons dagverslag. Om ons vanaf morgen live aan het werk te kunnen zien kan je hieronder klikken. Dan kom je op de website van het skigebied uit. Klik daar op live-bilder en met wat geluk zie je ons enkele keren voorbij komen. Als je ons niet kan zien vliegen we waarschijnlijk te snel voorbij. Omstreeks 10.15 uur verzamelen we aan het middenstation en ook rond 13.15 uur. Daarna skiën we er regelmatig voorbij.
Webcam Hoch Imst :  KLIK HIER

Avondeten

- Nüdelsuppe
- Fritjes met kippenbil en groenten  (Kaasflap voor de vegetariërs)
- Vanille ijs

Avondactiviteit

Deze avond schreven we onze brieven. Daarna was er een kaarttornooi en een vier-op-een-rij tornooi.

Programma morgen

Morgen gaan we weer een ganse dag skiën. Morgenavond gaan we zwemmen in het nieuwe zwembad van Telffs. Normaal hadden we een fakkeltocht maar die is afgeblazen omdat er geen sneeuw ligt. De bossen zijn te droog en het is te gevaarlijk om hier met fakkels door te wandelen. 

Kamerorde

 101  102 104  107  108  109  111   301 302  303   304 305  310  311 
 9  5  3  8

 

Wist je dat :

- Maarten en Wouter op de suite slapen. Elk een apart bed, een eigen kast en een brubbelbad. Wat wil je nog meer ? Het bad is er maar de brubbels maken ze zelf.
- Benne vanmorgen zijn jas vergat en hij de jas van meester Leo mocht aandoen. 
- Simon een spectaculaire val maakte. Hij vloog vier meter (jawel 4 meter hoog) de lucht in, maakte een driedubbele salto gevolgd door een flikflak en stond lachend weer recht op zijn ski's. Mijn heup begint 
  al pijn te doen als ik hier maar aan denk. 
- Dries thuis heel speciaal eten krijgt, want zijn handschoenen zijn op enkele weken tijd te klein geworden. En jawel, de meester kon zijn handschoenen ook afgeven.
- Jutta haar bed kraakt of is het Jutta zelf ?
- Juf Kathleen zich de hele dag afvroeg wat nu eigenlijk een juf Nancyke is. Morgen gaan we dat met hand en tand uitleggen. Mensen thuis kunnen steeds te rade gaan bij juf Nancy. Zij zal het dan ook graag
  uitleggen. Is het niet juf ?
- Elise zich met koud water waste, omdat ze niet wist hoe de douche werkte. Knopje uittrekken, Elise en niet induwen !
- Monitor Tom met het busje van de monitors terug naar het hotel reed om de jas van Benne en nog wat reserve kledij te halen.
- We vandaag redelijk wat 'kiekes' verorberd hebben.
- Annie en André en meester Guy hier missen.
- Je nooit van 'yellow snow' mag eten.
- We in de bus constant après-ski muziek opstaan hebben. Een klein raadseltje : "Weten jullie wie de mama is van Nikki Lauda ?" Even googlen en je weet het direct.
- We met Wim een chauffeur uit de duizend hebben.
- Mario een super kok is.
- Annabel van de ankerlift viel.
- Jibbe goocheltruckjes doet met spelkaarten.
- Vince W onder zijn skibroek zijn pyjamabroek aan had. Waarschijnlijk is dit een nieuwe vorm van thermisch ondergoed.
- Sibren vindt dat zijn matras te hard is.
- De kinderen met vaste medicatie trouw hun medicijnen nemen.
- Gaetan met zijn helm wilde komen ontbijten.
- Annouk goede bescherming belangrijk vindt. Ze deed aftersun op om te gaan skiën.
- Dat sommigen ook hun benen met zonnecrème insmeren. Je weet maar nooit!
- Ruiz graag bij de juffen wil liggen. Hij heeft zich al tweemaal per ongeluk van kamer vergist.
- Meester Timothy heel hard kan skiën.
- We deze morgen het sneeuwklassen liedje van de ouders als eerste draaiden in de bus.
- We door onze wist-je-datjes zitten.
- Onze Belgische monitors de punten voor de kamerorde geven.


 

Laatst aangepast op vrijdag, 17 januari 2020 22:42

Meer in deze categorie:

Media

Go to top