Dagverslag

Hier zijn we met ons eerste dagverslag. Vanmorgen vertrokken we met 24 kinderen en 2 leerkrachten richting Arzl. In onze bus zaten ook nog onze vijf Belgische monitoren en negen toeristen. Er was weinig verkeer en we kwamen vroeger toe dan voorzien. In België en in Nederland lag er sneeuw op de autostrade. Daar was het moeilijk rijden. Van in Keulen was de weg goed open en konden we doorrijden. Er was weinig verkeer op de baan. Onderweg kwamen we de school van Veerle tegen. Zij zitten deze periode ook in hotel Montana. Onze buschauffeurs Dorien en Joeri brachten ons veilig ter plaatse. Dorien blijft de ganse periode bij ons. Joeri stapte onderweg af om als tweede chauffeur de jongens en meisjes van Bergom veilig naar huis te brengen. De leerlingen waren heel braaf in de bus. Aangekomen in Arzl hielpen onze monitoren mee de bus uitladen zodat we vlugger aan tafel konden, want we hadden allemaal grote honger. Daarvoor zijn de indeling van de kamers vooraf en die kamernummers aan de koffers die we vooraf uitdelen heel handig. Geen gezoek naar koffers, maar elke koffer die dadelijk op de juiste kamer staat. Dat is ... juist ja, vul het zelf maar in. De reis verliep heel vlot. De start is alvast goed verlopen. Wij hopen die trend de volgende dagen verder te zetten. 

Het weer

Het is koud in Arzl. Momenteel is het buiten (20u) -3°. 
Het weerbericht in Arzl : KLIK HIER

Ziekenboeg

Leeg! Hopelijk gaat het al wat beter met Milann die vandaag niet mee kon vertrekken omdat hij griep heeft.

Avondeten

We kregen vanavond tomatensoep met belegde broodjes. De soep was keilekker. En dat gaat de komende dagen ook zo blijven. Wij zijn hier al heel wat keren geweest. We spreken dus uit ervaring.

Avondactiviteit

Koffer uitpakken, hotel verkennen, dagboek invullen en kaartjes schrijven. 

Programma morgen

Morgenvroeg moeten we al om 7 uur opstaan. Vroeg hé! We zijn sinds lang terug met twee scholen in hotel Montana dus we moeten wat proberen samen te werken. Om 7.30 uur gaan we aan tafel want we moeten om 9 uur bij de skiverhuur van Gregor zijn in Hoch Imst. Daar passen we eerst aan skibotten en -latten en daarna gaan we eerste passen op de sneeuw zetten. Spannnnnnneeeennnnnnddddddd!!!!!

Wist je dat :

- Lukas een nepslaapje deed in de bus.
- Cédric de eerste was die in de bus pipi deed. (Op het toilet, hé!)
- We vijf films bekeken in de bus : The Croods 1, George of the Jungle 1, Royal Corgi, Vayana en Jungle Cruise
- Onze chauffeurs Dorien en Joeri heetten.
- De kinderen niet betaalden op het toilet. Zij gingen langs de kleuteringang binnen en spaarden zo wat centen uit. Zo spaarden we elk 6 euro uit.
- Er deze middag pasta's en broodjes uit de rugzakken werden getoverd. Dat is heel wat anders dan de bokes met kaas die ik deze morgen nog zelf moest smeren.
- We reeds om 11.25 uur in Hockenheim waren.
- We tweemaal mochten snoepen in de bus : van 10.30 tot 10.45 uur en 14.15 tot 14.30 uur. Dat zijn op school de speeltijden.
- Veel kinderen hun schoenen uitdeden in de bus. Gelukkig hadden ze geen zweetvoeten.
- Het deze middag in Hockenheim -1° was.
- Yorben dacht dat de bergen reeds in Aken begonnen.
- Er hier geen sneeuw ligt.
- Er enkele mama's wafels hadden gebakken en dat die kei lekker waren. Ze mogen dat in de loop van het schooljaar nog eens doen.
- De sfeer top was in de bus. We zongen bijna een uur aan een stuk alle après-ski liedjes mee.
- Het gat in de ozonlaag groter is geworden met dank aan ...
- Lena overal in de bus kon horen met haar hoog stemmetje. Vooraan in de bus, achteraan en zelfs in de koffer.
- De kinderen al heel blij waren met de vele mailtjes die ze kregen.
- Alle wafels al op zijn.
- Dat er koppeltjes zijn in de klas. Dat kwamen wij te weten in de bus. Wij weten wie met wie is. Maar toch laten we hier niets los. Dat zullen jullie wel zien op de filmavond.
- Lena haar pipi thuis had opgespaard om op school te kunnen gaan voor we vertrokken.
- Karel zijn spelletjesboek vergeten is. Gelukkig had de meester er op reserve bij.
- Melviano al sliep voor de bus goed en wel vertrokken was.
- De spelletjeskoffer goed dienst gedaan heeft in de bus. Met dank aan de Oudervriendenkring want we konden dit realiseren met jullie sinterklaasgeld.
- Lena een schoonheidsslaapje deed in de bus.
- Ries het zo warm had dat hij in zijn marcelleke in de bus zat.

Laatst aangepast op donderdag, 19 januari 2023 21:44

Media

Go to top