Dagverslag

Wat een dag hebben we weer gehad. Vandaag hebben we niets anders dan zon en rotsen gezien. We werden in drie groepen verdeeld. In de voormiddag deden twee groepen de Via Ferrata. Een geweldige klim langs een dertig meter hoge rotswand. Klimijzers, wiebelende boomstammen, klimladders, verticale hellingen en als afsluiting een dubbele deadride. Zalig !! Als je het niet gelooft dan bekijk je de foto's maar. Ieder deed het op zijn niveau. De leerlingen die schrik hadden konden vanop de zijlijn toekijken. De derde groep ging abseilen. Eerst klimmen met de hulp van een begeleider en daarna een helling van bijna 20 meter afdalen. Terug op de camping passeerden we even aan het cafeetje waar we de kinderen op een fris drankje trakteerden. Dat was bij iedereen welkom. Nadien gingen we nog even uitblazen in de Amblève. Meester Mil was hier in zijn sas. Tot aan de knieën in het water werd bij sommigen helemaal in het water. Morgen wordt het een kletsnatte dag met een challenge over de Amblève en vlottenbouwen. Van een beetje nattigheid zijn we niet bang.

Het weer

De ganse dag zon en temperaturen tot 28° volgens de weerapp op mijn gsm. Waar ik mijn gsm niet voor nodig had is de plensbui die we om 19 uur op ons dak kregen.  Een dikke 45 minuten werden hier de hemelsluizen opengezet. Hopelijk is de regen die voor morgen verwacht wordt er ook meteen uitgevallen. In ieder geval deed die regen deugd. Het is direct een pak koeler buiten en in onze blokhutten. Voor morgen gaan we er dan maar van uit dat het goed weer zal worden.

Ziekenboeg

Leeg. Kailey heeft het grootste deel van deze activiteit meegedaan tot zover haar poezelige voetje het toeliet.

Avondeten

- Pasta met tomatensaus, worstjes en een krokant laagje van gesmolten pasta.
- ijsje
Dit werd door iedereen goed gesmaakt. Er zijn hier nieuwe fans van pasta gemaakt. Alles was op en het was verdorie keilekker.

Avondactiviteit

Normaal stond er 'één tegen allen' op het programma. Het onweer stuurde ons avondprogramma dus in de war. We zijn nu een kaarttornooi en vier-op-een-rij tornooi aan het spelen onder de grote tent die we gebruiken als eetruimte. De muziek staat ook op en er wordt duchtig meegezongen. Je weet het wel 'Adje voor de sfeer' ... nanananananananananananana ... 'Adje voor de sfeer' ...............

Wist je dat :

- Hier maken we straks nog werk van. 

Laatst aangepast op woensdag, 02 juni 2021 20:13

Meer in deze categorie:

Afbeelding galerij

Go to top