Beste ouders, De zomer en de vakantie komen in zicht. Eerst nog ons schoolfeest. Voor de dansjes voor onze grootouders verkleedden onze kevers zich als paardjes, in bruine, witte, zwarte kleren. Nu worden ze jockeys op hun paard. Jullie zijn vrij om te kiezen wat ze aandoen. Ik voorzie zelf voor elke kleuter een rode zakdoek. Vrijdag 14 juni bakken de ouders van de oudervriendenkring fritten voor onze school. Voor de kleuters worden die al voor de middag gebakken en verdeeld. Jullie mogen in de boekentas dus best nog een boterham en fruit voorzien voor de namiddag. Voor de kleutersportdag op 18 juni hebben we weer chauffeurs nodig die ons naar Westerlo brengen en terug. De brief is op komst. We halen deze week dus de paardjes van stal en oefenen in galop. We beginnen ook al met het wassen van ons speelgoed. Daarvoor verwacht ik vele helpende keverhanden... Als er water en zeep aan te pas komt, zal dat wel lukken! Groeten van juf Hilde

Beste ouders,

Ons cadeautje voor vaderdag is bijna klaar...

Zoals we ook bij moederdag gedaan hebben, mogen de papa's nu vanaf maandag een voorwerp meegeven i.v.m. zijn beroep of een hobby.

De kleuters kunnen er over vertellen en eventueel mee spelen.

Dinsdag duimen we voor droog weer want dan gaan we naar de speeltuin in Eindhout.

De kledij voor onze dansjes op het schoolfeest laat ik in het volgend briefje weten.

Groeten van juf Hilde

Beste ouders,

We hebben een sportieve week achter de rug: (bijna) elke dag gefietst en donderdag naar dokter Bianca gewandeld. Tussen onze enthousiaste kevers zitten misschien wel enkele dokters (m/v) of verplegers (m/v) in spe... Bij "In de soep" zaten enkele kleuters letterlijk in de soep! Gelukkig stond het vuur niet aan! De foto's komen eraan. Het was een leuke 'Ronde van Heultje', voor herhaling vatbaar.

Komende week blijven we sportief. Onze fiets staat dan in de kijker. We geven onze tweewielers ook een poetsbeurt. Ik zorg zelf voor het nodige materiaal.

Ik zie jullie maandag, dinsdag of woensdag op het oudercontact. Ik leg daarvoor de mufolio's klaar. Die kunnen jullie voor of na inkijken en ook eigen bevindingen bij schrijven.

Enkele kleuters gaan woensdag naar het medisch onderzoek.

Ik wil er nog even aan herinneren dat we elke dag in de voormiddag fruit eten, ook op woensdag. Dit wordt soms vergeten, ik veronderstel door op woensdag geen boekentas mee te geven.

Vrijdag is het Petnetdag, een actie van Kom op tegen kanker.  Jullie mogen vanaf maandag een pet meegeven die we in de klas pimpen. 

Groeten van juf Hilde 

Beste ouders,

De volgende 2 weken leren we over het verkeer: Welke voertuigen kennen we? Waarmee willen we zelf eens varen, vliegen, rijden? Welk gaat het vlugst? 

Deze week vertellen we over allerlei voertuigen in de lucht, op het water, op straat. Volgende week vertellen we over de fiets. Dan gaan we onze fiets poetsen.

Bij droog weer gaan we elke dag fietsen, met de fiets van thuis of van school. 

Dinsdag gaan enkele kleuters (geboortjaar 2015) naar het medisch onderzoek.

Donderdag doen we "De ronde van Heultje". Met onze kleuters gaan we op bezoek bij "In de soep" en bij dokter Bianca, mama van Helena.

Groeten van juf Hilde 

Beste ouders,

Tijdens deze 'week zonder thema' hebben we nog niet stil gezeten. Woensdag was het buitenspeeldag. Dankzij het mooie weer hebben we daar volop van kunnen genieten.

Naar aanleiding van ons gezondheidsproject hebben we verteld over gezonde en iets minder gezonde voeding en drank. Onze kevers weten daar al veel over te vertellen: "Mijn papa drinkt heel veel cola!" en "Een grote pot choco mag je niet achtereen opeten want dan krijg je buikpijn!"

Morgen mogen de kleuters helpen fruit snijden en dan proeven we tot alles op is.

Volgende week beginnen we al te knutselen voor onze mama's. Dinsdag gaan we naar het bos. Woensdag is het geen school.

In de week van 6 mei is het grootouderturnen. Onze kevers turnen op maandag en op woensdag telkens van 9.40u tot 10.30u.

Op maandag 6 mei mogen alle mama's één voorwerp meegeven met je kleuter. Dat voorwerp mag te maken hebben met je werk of een hobby. De kleuters mogen in de klas vertellen over hun mama. Indien mogelijk kunnen de kleuters in de klas spelen met de voorwerpen en dan nemen we ze vrijdags terug mee naar huis.

 De briefjes voor het indivueel oudercontact op 21 en 22 mei geef ik morgen mee.

Groeten van juf Hilde 

  

Beste ouders,

Deze week vertellen we over de paashaas en de klokken. 

Vorige week hebben we onze schrijfmotoriek geoefend door  drie- en vierhoekige kippen te tekenen. Nu gaan we kippen schilderen, elk op onze eigen manier. Dat beloven echte kunstwerken te worden!

Het individuele oudercontact voor Pasen hebben we in de kleuterschool verschoven naar mei: op 21 en 22 mei. Na de Paasvakantie maken we een planning.

De kleuters, geboren in 2015, krijgen maandag een brief mee voor een medisch onderzoek. Dit gaat door in Herentals en het is de bedoeling dat jullie, ouders of ev. grootouders er zelf met je kleuter naartoe gaan. Gelieve aan te duiden wanneer jullie daar naartoe kunnen gaan en de brief einde van de week weer mee te geven naar school, zodat wij een planning kunnen maken. Als de opgegeven data niet passen voor jullie, kan je zelf bellen om een afspraak te maken.

In de loop van de week zet ik nog eens (een hele hoop) foto's op de site van onze school!

Groeten van juf Hilde

Beste ouders,

De lente is in het land. De eerste bladeren verschijnen, de bloesem kleurt de bomen. De vogels zijn al druk in de weer met takjes verzamelen om hun nest te bouwen...

Wij werken deze week over de kip, de haan en de kuikentjes. We gaan tekenen, schilderen, knutselen,... Op youtube bekijken we hoeveel moeite  de kuikentjes moeten doen om uit het ei te geraken.

Vrijdag is er een theatervoorstelling in de turnzaal over gezondheid. 

In verband met het gezondheidsbeleid op school mogen onze kleuters de kleine stickers verzamelen die ze vinden op het fruit dat ze eten: appels, peren, bananen, appelsienen,...Ook groentestickers mogen erbij. In de klas plakken we ze op een gezamenlijke spaarkaart. Er volgen nog andere activiteiten i.v.m. gezondheid. Later meer daarover.

Groeten van juf Hilde 

Beste ouders,

Volgende week halen we weer enkele verkleedkleren uit de kast want dan leren we over 'ridders en jonkvrouwen in hun kasteel'! Met kartonnen rollen en grote blokken bouwen we een kasteel met dikke muren. Hoe maken we de muren stevig, zodat ze niet omvallen? Met duplo en kartonnen rollen bouwen we ook op tafel een stevige burcht.

We oefenen ook onze fijne motoriek en schrijfvaardigheid. Want op en rond het kasteel vliegen ook spoken: lieve en boze, verdrietige en zelfs bange spoken.Op grote papieren tekenen we spoken. Uit wit papier scheuren we grillige vormen. Met witte doeken en kegels maken we een spokenbowling voor in de gang. 

Wie thuis een ridderpak,een schild, een boek of prenten heeft over dit thema, mag dat meebrengen.

Groeten van juf Hilde

Beste ouders,

Morgen vliegen we er weer in. De wind helpt alvast een handje...

We starten met een themaloze week.Onze kleuters mogen mee kiezen en beslissen welke activiteiten aan bod komen. Stilzitten zal daar volgens mij niet bij horen...

Donderdag is een heel bijzondere dag. Dan heeft stagiaire Davina Callaerts voor ons een projectdag uitgewerkt met "Kikker"", over jarig zijn. We gaan alvast dansen, poppenkast kijken en een verjaardagshuis bouwen.

Vrijdag is ook een bijzondere dag want dan mogen we 's morgens onze pyjama aanhouden en zo naar school komen! (Bednet)

Groetenvan juf Hilde 

Beste ouders

Het is weer tijd voor een week met Juf Jess, ik zal in de week van 25 februari tot 1 maart met jouw zoon/dochter kennis maken met het nieuwe thema: ‘Carnaval in verschillende landen’.

We gaan kennis maken hoe niet alleen wij Carnaval vieren, maar ook in andere landen.We vormen de Kervertjesklas voor een weekje om in een kleurrijke, muziekvolle en leerrijke Carnaval klas.

Om ervoor te zorgen dat er deze week veel muziek aanbod komt gaan we onze eigen sambaballen maken. Graag mee te brengen tegen dinsdag 26 februari 2019.

- een lege, propere, plastic fles

Op vrijdag 1 maart sluiten we niet alleen de fantastische Carnavalsweek af, maar ook de periode met Juf Jess.

Ik vond het heel fijn dat ik met jouw zoon/dochter nieuwe dingen heb mogen ontdekken, bijleren,plezier heb mogen maken en dat ik voor enkele maanden in de kevertjesklas Juf Jess mocht zijn.

Vriendelijke groeten

Juf Jess

Pagina 1 van 3
Go to top