Beste ouders,

Ten eerste, niet vergeten: morgen maandag mogen onze kevers een knuffel mee naar school brengen voor de turnles met juf Jolien!

Ten tweede: de komst van een nieuwe kleuter in onze klas was een vergissing.

Het is bijna Pasen. Dan mag een paasmandje niet ontbreken. Wie zal de paaseitjes brengen? Is dat de paashaas of de klokken? Misschien kunnen we al oefenen met het (verstoppen en) zoeken van paaseitjes. 

Jullie kleuter heeft misschien al verteld over Lisa en Inge in onze klas. Zij zijn begeleidsters van de kinderopvang en komen ons enkele weken ondersteunen. Juf Larissa en ik zijn heel dankbaar voor die extra hulp. Ook en vooral onze kevers varen daar wel bij.

Groeten, juf Hilde   

Beste ouders,

Ons thema voor volgende week is de familie kip. Online bekijken we hoe de kuikentjes uit hun eitje geraken, hoe de kippen in het rond scharrelen en hoe hard een haan kan kraaien. Knutselen, stempelen, schilderen, vertellen,... Vervelen is er niet bij.

Jullie kleuter heeft waarschijnlijk al verteld over de tweelingmeisjes die erbij gekomen zijn: Fay en Ruby. Dinsdag komt er nog een kever bij in onze klas. Dan zijn we al met 25! 

Vrijdag komen we met onze pyjama aan naar school: dan is het Pyjamadag.

Diezelfde vrijdag gaan al een aantal kevers met hun ouder naar het medisch onderzoek. Naargelang het uur van jullie afspraak, mogen jullie je kind ophalen in de klas en/of achteraf terugbrengen naar de klas.

Dan deel ik al mee, op vraag van juf Jolien: voor de turnles op maandag 18 maart mogen onze kleuters een knuffel meebrengen.

Groeten, juf Hilde

Beste ouders,

Volgende week werken we rond het prentenboek "Dikke vriendjes hebben een plan". Welk plan dat is, ontdekken we maandag. Vrijdag heb ik het boek al getoond en het begin verteld. We vroegen ons af welke dieren het zijn: muizen, stinkdieren, mollen? Dat proberen we nog uit te zoeken.

De maand maart is jeugdboekenmaand met als thema 'Sport en spel'. Woensdag organiseren we daarrond een gezamenlijk startmoment. Daarvoor mogen alle kleuters in 'sporttenue' naar school komen.

Nog even melden: maandag 11 maart is een lokale verlofdag.

Groeten, juf Hilde

Beste ouders,

Volgende week werken we rond wiskunde uit ons jaarthema STEAM. Allerlei wiskundige begrippen komen aan bod terwijl we voorwerpen van onze klas meten, wegen, tellen, vergelijken. 

Jullie kleuter mag daarvoor iets meebrengen: bv. een meter, een lange lat, een rolmeter, een lintmeter, eventueel een weegschaal, ... Schrijf de naam van je kind er best op.

 Maandag en dinsdag gaan we turnen met de grootouders.

Vrijdag sluiten we de week af met een feestje.

Groeten, juf Hilde

Beste ouders,

Morgen starten we weer, hopelijk allemaal gezond en wel. Het wordt een week zonder specifiek thema, met woensdag al een pedagogische studiedag.

Aan de grootouders: allemaal paraat op 26 of 27 februari voor het grootouderturnen!

Groeten, juf Hilde

Beste ouders,

We werken 2 weken rond carnaval. Maskers mogen dan niet ontbreken. Die knutselen en versieren we zelf. De verkleedkleren liggen al klaar in de poppenkamer. 

Ook muziek hoort er bij. Met verschillende muziekinstrumenten begeleiden we onze liedjes. Om onze oren te sparen: kunnen we ook zachtjes spelen op de instrumenten? De tegenstelling luid - stil gaat ongetwijfeld aan bod komen.

Groeten, juf Hilde 

Beste ouders,

Ons thema voor volgende week is ziek en gezond. We gaan de knuffeldieren van onze klas onderzoeken en verzorgen. Onze kevers zullen ook wel wat te vertellen hebben over toen ze zelf ziek waren. 

Bij het prentenboek 'ik wil niet in bad' zal aan bod komen waarom we ons goed moeten verzorgen en wassen. Het washandje, dat we nog niet mee naar huis gebracht hebben, zal dan van pas komen. 

Ook STEAM komt aan bod in enkele activiteiten, het onderdeel wetenschap deze keer. 

Groeten, juf Hilde

Beste ouders,

Jullie hebben vrijdag een briefje meegekregen i.v.m. het thema van komende week: het prentenboek 'Naar bed gaan is gedoe'. Jullie kleuter heeft misschien al verteld: "Ik wil nog niet naar bed, ik ben nog lang niet moe." Hoe dat komt: we hebben vorige week al verteld bij de prenten en het verhaal al verteld.

Met de knuffel die onze kevers mogen meebrengen gaan we allerlei activiteiten doen. Het washandje gebruiken we om ons alsof te wassen bij liedjes uit Krullenbol, een methode met grootmotorische oefeningen als voorbereiding op schrijven.

Bij goed wandelweer gaan we donderdag of vrijdag nog op stap in de natuur in de buurt van onze school.

Groeten, juf Hilde

 

Beste ouders,

We zijn al aanbeland aan de laatste schoolweek van 2023. Wat vliegen de weken voorbij.

Onze nieuwjaarsbrieven zijn af. Onze kevers zijn knappe en enthousiaste werkers. 

Volgende week gaan we nog wat knutselen, zingen bij de kerstboom, spelen en feesten.

We vieren donderdag een jarige kleuter en vrijdag een fruitig kerstfeestje.

Donderdagavond zijn jullie welkom in onze keverklas tussen 18.00u en 19.00u om de mufolio van jullie kleuter in te kijken en jullie bevindingen erbij te noteren. Daarna zijn jullie ook welkom op de kerstborrel in de hal van de lagere school.

Groeten, juf Hilde

Beste ouders,

De kerstboom staat al recht en hebben we samen versierd. En we weten nog wat doen: nieuwjaarsbrieven maken en versje oefenen, knutselen, zingen bij de kerstboom, ...  En spelen met het speelgoed van de Sint: met de verrekijkers spotten de kleuters het leven in onze klas en erbuiten. Op het viltbord ontstaat een heuse dierentuin. Met een waterstiftje en stempels toveren de kleuters tekeningen en figuren die verschijnen en later weer verdwijnen (opdrogen).

Woensdag is er weer een pedagogische studiedag , dus geen school voor onze kleuters.

Groeten, juf Hilde

Pagina 1 van 2
Go to top