Beste ouders,

We werken 2 weken over het verkeer. We bekijken en beluisteren het verkeer rondom onze school. We vertellen bij prenten en verhalen over de soorten van vervoer: grote en kleine, snelle of trage, op het water, in de lucht, op sporen, op straat.

Ook STEAM komt aan bod, deze keer met de T van techniek.

Ik kijk al uit naar maandagavond, 18.00u. Met onze pyjama aan en knuffel in de hand, op onze sokken, gaan we op pad in onze school, op zoek naar ... Nee, nog niet naar bed!

Groeten, juf Hilde

Beste ouders,

De volgende 2 weken, met enkele verlofdagen tussendoor, is ons thema 'moederdag'. Een knutselwerkje voor mama hoort daar onder andere bij. Kunnen onze kevers het geheim houden?

Maandag komt er nog een kleuter bij in onze klas: Noraïm. We gaan met ons allen ons best doen zodat hij zich gauw thuis voelt in onze klas.

Dinsdag gaan we na de middag naar een voorstelling in de Zoerla. Alle chauffeurs die zich daarvoor aangemeld hebben, mogen om 13.00u mee binnen komen, waar we de kleuters verdelen. Alvast dankjewel!

Dinsdagen 30 april en 7 mei gaan de oudercontacten door.

Belangrijke mededeling: Op zaterdag 4 mei trouwt juf Larissa met Jorn om 10.30u in het gemeentehuis van Westerlo. Wij maken daarvoor in de klas een knutseltje. Ik doe hierbij een warme oproep aan jullie om, indien mogelijk, met jullie kleuter te komen. Zij mogen daar onze knutsels afgeven.

Nog een vraagje: Wie ons liedjesboek en de lege tekeningenzak nog thuis liggen heeft, gelieve ze terug mee naar school te brengen! Danku!

Groeten, juf Hilde 

 

Beste ouders,

Onze kevers hebben genoten en zich uitgeleefd in de binnenspeeltuin van 'De Kloek'. Dat hebben jullie ongetwijfeld gemerkt 's avonds! 

Volgende week werken we via Krullenbol rond de vlinder. Door de koude kunnen we er buiten misschien geen spotten, maar binnen des te meer: van rups tot vlinder. 

Maandag is er nog medisch onderzoek gepland voor een aantal kevers. Jullie mogen, naargelang het afgesproken uur, jullie kind ophalen in de klas en achteraf terugbrengen. 

Groeten, juf Hilde

Beste ouders,

Foutje in mijn vorig briefje! 

We eten frietjes in speeltuin De Kloek op vrijdag 19 april en krijgen een drankje.

Jullie hoeven geen boterhammen mee te geven.

Fruit, een koek zonder chocola en een drinkbus met water mag wel!

Groeten, juf Hilde

Beste ouders,

Na nog een zonnig weekend starten we maandag weer. We spelen en werken zonder thema.

Vrijdag gaan we met alle kleuters met de bus naar speeltuin De Kloek in Grobbendonk. Daar is een binnen- en een buitenspeeltuin. We nemen onze gevulde boekentas mee met fruit, brood, koek en een flesje water.

Groeten, juf Hilde 

Beste ouders,

Ten eerste, niet vergeten: morgen maandag mogen onze kevers een knuffel mee naar school brengen voor de turnles met juf Jolien!

Ten tweede: de komst van een nieuwe kleuter in onze klas was een vergissing.

Het is bijna Pasen. Dan mag een paasmandje niet ontbreken. Wie zal de paaseitjes brengen? Is dat de paashaas of de klokken? Misschien kunnen we al oefenen met het (verstoppen en) zoeken van paaseitjes. 

Jullie kleuter heeft misschien al verteld over Lisa en Inge in onze klas. Zij zijn begeleidsters van de kinderopvang en komen ons enkele weken ondersteunen. Juf Larissa en ik zijn heel dankbaar voor die extra hulp. Ook en vooral onze kevers varen daar wel bij.

Groeten, juf Hilde   

Beste ouders,

Ons thema voor volgende week is de familie kip. Online bekijken we hoe de kuikentjes uit hun eitje geraken, hoe de kippen in het rond scharrelen en hoe hard een haan kan kraaien. Knutselen, stempelen, schilderen, vertellen,... Vervelen is er niet bij.

Jullie kleuter heeft waarschijnlijk al verteld over de tweelingmeisjes die erbij gekomen zijn: Fay en Ruby. Dinsdag komt er nog een kever bij in onze klas. Dan zijn we al met 25! 

Vrijdag komen we met onze pyjama aan naar school: dan is het Pyjamadag.

Diezelfde vrijdag gaan al een aantal kevers met hun ouder naar het medisch onderzoek. Naargelang het uur van jullie afspraak, mogen jullie je kind ophalen in de klas en/of achteraf terugbrengen naar de klas.

Dan deel ik al mee, op vraag van juf Jolien: voor de turnles op maandag 18 maart mogen onze kleuters een knuffel meebrengen.

Groeten, juf Hilde

Beste ouders,

Volgende week werken we rond het prentenboek "Dikke vriendjes hebben een plan". Welk plan dat is, ontdekken we maandag. Vrijdag heb ik het boek al getoond en het begin verteld. We vroegen ons af welke dieren het zijn: muizen, stinkdieren, mollen? Dat proberen we nog uit te zoeken.

De maand maart is jeugdboekenmaand met als thema 'Sport en spel'. Woensdag organiseren we daarrond een gezamenlijk startmoment. Daarvoor mogen alle kleuters in 'sporttenue' naar school komen.

Nog even melden: maandag 11 maart is een lokale verlofdag.

Groeten, juf Hilde

Beste ouders,

Volgende week werken we rond wiskunde uit ons jaarthema STEAM. Allerlei wiskundige begrippen komen aan bod terwijl we voorwerpen van onze klas meten, wegen, tellen, vergelijken. 

Jullie kleuter mag daarvoor iets meebrengen: bv. een meter, een lange lat, een rolmeter, een lintmeter, eventueel een weegschaal, ... Schrijf de naam van je kind er best op.

 Maandag en dinsdag gaan we turnen met de grootouders.

Vrijdag sluiten we de week af met een feestje.

Groeten, juf Hilde

Beste ouders,

Morgen starten we weer, hopelijk allemaal gezond en wel. Het wordt een week zonder specifiek thema, met woensdag al een pedagogische studiedag.

Aan de grootouders: allemaal paraat op 26 of 27 februari voor het grootouderturnen!

Groeten, juf Hilde

Pagina 1 van 3
Go to top