Beste ouders,

Eerst wil ik graag alle voorleesouders en -grootouders bedanken en proficiat wensen. Het was mooi om zien hoe geboeid onze kevers zaten te kijken en te luisteren, en ook hun eigen verhaal en hun zegje deden bij de prenten.

Vanaf morgen tot en met 6 december zullen onze dagen gevuld zijn met Sinterklaasverhalen en -liedjes, knutselen, ... De reclameboekjes met speelgoed zijn vorige week al druk bekeken en besproken.

De verkleedkleren in de poppenkamer liggen al klaar. Dus ik verwacht dat er morgen al iemand in onze klas wandelt met een mijter op, op zoek naar brave kindjes ... Spannend!

Ook STEM komt volgende week aan bod, waarbij we op niveau voor 3-jarige kleuters leren coderen en programmeren.

Groeten van juf Hilde

Beste ouders,

Volgende week is voorleesweek. Verschillende grootouders en ouders komen voorlezen in onze klas. Zij mogen zelf een boek meebrengen. Indien nodig, kunnen ze er één uit onze kast kiezen.

Dinsdag is er na school oudercontact voor de overige ouders.

Bij onze kleuters begint nu stilaan de spanning te stijgen, naar de komst van de Sint. In de tweede helft van deze week vertellen we daar over. De kleuters mogen dan een speelgoedboekje van Sinterklaas meebrengen.

Groeten van juf Hilde

Beste ouders,

Volgende week is ons thema: tegenstellingen. Onder andere groot en klein, hoog en laag en lang en kort komen aan bod. 

Om mee te bouwen en te spelen mogen de kleuters maandag een knuffel van thuis meebrengen in een bijpassende doos: een kleine knuffel in een kleine doos en een grote in een grote doos. Zo kunnen we vergelijken en passen wat in welke doos past. We zetten de dozen van klein naar groot. We bouwen een toren. ...

We spreken best al af dat de kleuters hun knuffel elke avond mee naar huis mogen nemen en de volgende dag terug meebrengen.

Volgende donderdag en de dinsdag erna is er oudercontact. Enkele ouders hebben nog geen afspraak gemaakt online. Als jullie niet kunnen op die dagen en de opgegeven uren, mag je mij een berichtje sturen of mij aanspreken op school. Dan spreken we een ander moment af.

Groeten van juf Hilde 

Beste ouders,

Na een week vakantie starten we maandag weer. Het wordt een week zonder thema. Ons vervelen zal er niet bij zijn. We halen weer nieuwe spelletjes en speelgoed uit de kast om te ontdekken, te verkennen, om van te leren.

We komen vanaf maandag goed zichtbaar naar school met ons fluohesje. Als beloning plakken we dan elke keer een sticker op de spaarkaart tot ze vol is. Dan geven we ze mee naar huis.

Ik heb weer een heleboel foto's op de website gezet. Zo kunnen jullie 'een kijkje nemen in onze keverklas'!

Groeten van juf Hilde

Beste ouders,

We zetten volgende week het thema van de dieren in het bos verder. De uil en de eekhoorn komen nu aan bod.

Ook kokerellen staat deze week nog op de planning.

Vrijdag mogen de kleuters verkleed naar school komen in halloween- en/of fluo-outfit.

Eind deze week verschijnen de foto's op de website.

Groeten van juf Hilde

Beste ouders,

In onze poppenkamer wordt volop 'gekookt en gebakken' met de eikels en kastanjes die we geraapt hebben.

Volgende week blijven we vertellen en leren over het bos. Ook enkele dieren van het bos komen aan bod, zoals de spin, de egel, de uil en de eekhoorn. Weinig kans dat we ze in ons bos kunnen waarnemen. Maar online kunnen we ze wel bewonderen: hoe ze kruipen, klimmen, vliegen, wat ze eten,...  Boeiend om naar te kijken en meer over te weten te komen.

Vrijdag is er weer een pedagogische studiedag voor ons, leerkrachten.

Groeten van juf Hilde

Beste ouders,

Volgende week is het 'de week van het bos'. We hebben geluk met het bos bij onze school. Daar gaan we elke dag kijken, luisteren, voelen, ruiken. Wat zien we onder de bomen, in de bomen, boven de bomen? Wat hoort in het bos en wat niet? We verzamelen bladeren, eikels, takjes, afval.

In de klas gaan we daar mee aan de slag. We kunnen er mee spelen, knutselen, tellen, ...

Donderdag is het 'bosdag'. Dan gaan we op wandel naar de grot, langs het Straatje, op zoek naar paddenstoelen,... Hopelijk blijft het dan droog. Dan nemen we onze rugzak met koek en drank mee om onderweg te picknicken. Ik kijk er al naar uit.

Oh ja, de foto's van september zijn te bewonderen op de website van de school.

Groeten van juf Hilde

 

Beste ouders,

Wat hebben de grootouders met hun kleinkinderen genoten. Het was een echt grootouderFEEST. Mooi om zien! Met het weer hadden we dan ook nog eens geluk. Zeker voor herhaling vatbaar.

Volgende week leren en werken we over ons klas-kenteken: het lieveheersbeestje. Vorige week hebben de kleuters er op de speelplaats nog enkele gevonden. Het zal volgende week moeilijker zijn om er nog te vinden. Bij een infoboek vertellen we daar over in de klas. Waar kruipen ze naartoe in de winter? Wat eten ze? Hoeveel pootjes hebben ze? ...

Met een stappenplan proberen we er te tekenen. We gaan knippen en plakken. We spelen keverspelletjes. Hansje Pansje komt mee zingen.

Zo is de week vlug gevuld.

Vrijdag 30/9 en maandag 3/10 is het geen school. In de week van dinsdag 4/10 werken we verder met dit thema.

Dan volgen nog enkele vragen:

Aan de gezinsoudste kleuters heb ik een kalender van de school meegegeven: kunnen jullie die volgende week afrekenen aub?

Sommige kleuters hebben nog geen 'winkelzak' meegebracht om hun tekeningen in mee te geven. Gelieve één te bezorgen zodat de eerste werkjes volgende week mee naar huis kunnen.

Wie nog geen foto's heeft meegegeven voor het fotoboek, mag dat nog altijd doen.

Groeten van juf Hilde

Beste ouders,

Volgende week staat in het teken van de grootouders.

De cadeautjes zijn in de maak. We werken ze verder af tegen donderdag. 

Naast het knutselen, leren we een versje, een liedje, en vertellen we over ons moeke, vake, oma, opa, of hoe ze ook genoemd worden.

We kijken alvast uit en tellen af naar het grootouderfeest!

Groeten van juf Hilde

Beste ouders,

" 't Is kermis op het plein, dat vinden wij reuzefijn. De molen is al helemaal klaar. Molentje, molentje, draai nu maar."

Dit versje leren we volgende week. Ons thema is de kermis. En we werken en spelen en vertellen ook over draaien: wat kan draaien? Is er in onze klas speelgoed dat kan draaien? Zijn er thuis en buiten dingen die draaien? We spelen een kleurenspel met een rad. We zingen en maken een kringetje. Zo is de week vlug gevuld.

Morgennamiddag wandelen we naar de kermis en draaien we rondjes op de paardenmolen.

Vrijdag is het strapdag en sponsorloop. De leerlingen van de lagere school lopen hun toertjes. Wij laten met de kleuters de wielen van onze schoolfietsen draaien in het rond.

Groeten van juf Hilde

Pagina 1 van 2
Go to top