Thema Ziek zijn

Beste ouders,

Thema winter hebben we afgerond. Ons experiment met het speelgoed in water laten vriezen is goed gelukt! Al hadden we wel wat hulp nodig van de diepvries.

Aangezien Corona zich goed aan het verspreiden is starten we volgende week thema ‘ziek zijn’. Wat doen de dokters allemaal, wat doe je als je ziek bent, wanneer moet je naar het ziekenhuis of wanneer mag je met de ambulance mee? We komen het allemaal te weten. We worden allemaal dokter deze week en spelen in ons klasziekenhuisje. We gaan ons goed kunnen inleven.

Wie thuis nog een werkjestas of liedboek heeft liggen mag er nog eens aan denken deze mee te geven naar school. De Mufolio’s zijn deze week ook meegegaan, hier mag je naar hartenlust in bladeren en indien je wil iets leuks bijschrijven. Einde van de week mag je deze weer mee naar school geven.

Mijn e-mailadres is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , blijkbaar had ik in vorig bericht een foutje geschreven. Deze is correct.

Vriendelijke groetjes en fijn weekend!

Juf Evelien

 

Thema Winter

Beste ouders,

De eerste week is alweer voorbij. Het was voor iedereen weer wat wennen maar we zijn met zen allen goed gestart!

Volgende week werken we verder rond thema winter. We hebben potjes water met speelgoed in buiten gezet, in de hoop dat ze zouden bevriezen. Jammer genoeg is dit nog niet gebeurd, we checken het elke dag! Hopelijk volgende week meer succes. We leggen de focus nu eens op de vogeltjes in de winter. We maken voor hen een lekkere vetbol, want waar anders vinden ze nog lekker eten!

Mijn e-mail is ondertussen in orde,  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  . Zit je met vragen, zorgen of wil je iets laten weten kan je mij hierop altijd bereiken.

Vriendelijke bibbergroeten en fijn weekend,

Juf Evelien

 

 

 

Thema Winter

Beste ouders,

Na een extra weekje genieten van de vakantie vliegen we er weer in! Hopelijk is iedereen een beetje gespaard gebleven van dat nare virus en hebben jullie er fijne feesten op zitten. Ik wens jullie alvast het beste in 2022!

In ons keverklasje staat nu een nieuw juf, ik ben juf Evelien en sta te popelen om de kevertjes te ontmoeten. De eerste dagen waren alvast heel fijn! Momenteel wordt er voor mij nog een e-mailadres aangemaakt, van zodra ik deze heb geef ik hem jullie meteen door. Zo kunnen jullie mij bereiken indien het nodig is.

We voelen het al, het wordt koud! Tijd om thema winter boven te halen. We starten rustig en leren elkaar eerst beter kennen. We zoemen eens in op onze warme kleren, wat doen we allemaal aan om het warm te hebben en gaan deze eens met elkaar vergelijken. Wie heeft de langste sjaal? Wie de kortste? Kunnen we ze rangschikken van kort naar lang? In de winter gebeurd het wel eens dat het sneeuwt, hopelijk dit jaar ook. We knutselen een sneeuwpop, maken met plasticine sneeuwballetjes en nog zoveel meer. Indien het goed gaat vriezen zullen we zeker eens proberen water in ijs te laten veranderen! Spannend! Het wordt dus zeker een fijne koude week!

Vriendelijke bibbergroeten,

Juf Evelien

 

 

 

Beste ouders,

Eindelijk, morgen komt de Sint op school!

Vrijdag hebben we in onze klas een schoen gezet, met een wortel erbij, een klontje en 'speciaal water'. Heeft jullie kleuter er over verteld? Onze kevers wisten wel voor wie het 'klontje' bestemd was, maar op de benaming 'klontje' konden ze niet komen.

Voor de ouders die een kort antwoord krijgen op de vraag:"Wat heb je gedaan op school?" : we hebben één klontje in koud en één in warm water laten smelten. Wordt het water nu wit? Waar is dat klontje naartoe? Wat doen we met het 'suikerwater'? Zou het paard van Sinterklaas dat lusten? Dat hebben we samen besproken.

Vrijdag heb ik de nieuwjaarsbrieven al meegegeven. We hebben het versje nog niet aangeleerd. Daar beginnen we dinsdag aan. Dan halen we de kerstboom en bijhorende attributen boven. Samen versieren we onze klas. Dan gaan we 2 weken vertellen, knutselen, spelen rond kerst, licht en donker, graag zien, cadeautjes geven en krijgen,...

Morgen maak ik nog foto's van Sint en de Pieten die op bezoek komen. Morgenavond zet ik de foto's op de website van onze school.

Groeten van juf Hilde 

 

 

Beste ouders,

We hebben ons deze week geamuseerd met enkele gezelschapsspelletjes. Maar ook de verf, lijm en onze scharen hebben we boven gehaald. We zijn al begonnen met de nieuwjaarsbrieven, om ze zeker op tijd af te krijgen (met corona weet je nooit). Onze kevers maken elk 3 brieven. De aanspreektitels laat ik open. Die kunnen jullie zelf aanvullen.

De volgende 2 weken staan natuurlijk in het teken van Sinterklaas. De verkleedkleren liggen klaar. In de duplohuisjes die de kleuters vorige weken gebouwd hebben, kunnen speelgoedsint en -piet op bezoek komen met hun paard en vele cadeautjes... We knutselen er ook nog op los. Leuk thema voor de kleuters en ook spannend!

Volgende week is het ook voorleesweek. Daar maken we in alle klassen zeker extra tijd voor.

Hierbij doen we nog (wat laat) een voorstel. Wie dat wil (ouder of grootouder), mag thuis een verhaaltje voorlezen en dat opnemen. Je kan het via mail doorsturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of op een stick meegeven. Dan bekijken we het samen in de klas. ( Omwille van corona kunnen we immers spijtig genoeg geen voorleesouders toelaten op school.)  Als je dit ziet zitten, het mag ook tegen één van de volgende weken.

We zien en horen elkaar binnenkort via Teams voor het oudercontact.

Prettig weekend en groeten, 

juf Hilde

 

Beste ouders,

Na de vakantie was het maar een halve week school. Ik heb voor de eerste keer de k'nex boven gehaald. Met de bouwplannen hebben we samen enkele figuren gemaakt. Onze kevers wisten al gauw hoe ze te werk moesten gaan. Ook zonder een plan maakten ze knappe creaties!

Onze zandtafel hebben we in de gang geplaatst. Per 4 kleuters maakten ze taartjes, de kranen vervoerden het zand van hier naar daar, de pletwals reed over de straat, ... Iedereen kwam aan de beurt.

Volgende week houden we nog een themaloze week. Op weg naar het thema Sinterklaas, wat toch wat spanning teweegbrengt bij de kleuters, probeer ik het volgende week nog rustig aan te doen. Niet dat we ons dan zullen vervelen. We leren alvast weer enkele nieuwe gezelschapsspelen aan.

Spijtig dat het grootouderfeest niet kan doorgaan. Hopelijk wel later dit schooljaar.

De oudercontacten gaan eind november wel door, online. De meeste ouders hebben daarvoor al een afspraak gemaakt. 

Nog een prettig weekend en groeten van juf Hilde. 

Beste ouders,

Volgende week werken we verder over dieren in het bos. We gaan op een namiddag op stap met onze rugzak, op speurtocht naar diertjes, paddenstoelen, herfstbladeren, afval,...

Op bewolkte dagen willen we met zijn allen veilig en goed zichtbaar zijn in het verkeer. Daarom starten we volgende vrijdag met een heuse 'fluoflashdag': we komen vanaf dan naar school met een fluovestje. In de klas halen we de fluostiften en -verf uit de kast.

 Er ontbreken nog enkele inschrijvingen voor het grootouderfeest. Geven jullie ze volgende week mee? Dankjewel!

Prettig weekend en groeten van juf Hilde

Beste ouders,

Wat een feest was dat gisteren, de officiële opening van onze 'nieuwe school'! Ook de grootouders en inwoners van Heultje waren enthousiast en blij om de klas van hun kleinkinderen en hun school van vroeger te kunnen bezoeken. Dankjewel allemaal voor jullie complimenten!!!

We werken de 2 volgende weken nog over het bos en de dieren die daar wonen: vogels, spinnen, wormen, slakken,...

De wandeling die donderdag gepland was, is niet doorgegaan wegens de drukte rond het openingsfeest. Maar we gaan deze of volgende week zeker nog op stap.

Groeten van juf Hilde

Beste ouders,

Maandag starten we met 'de week van het bos'. In ons bos op school gaan we op verkenning. We zoeken en voelen dikke en dunne bomen, grote en kleine. Wat gebeurt er met de bladeren? Hoe dwarrelen ze naar beneden? We verzamelen eikels, kastanjes, bladeren, om in de klas mee te spelen. 

Als jullie gaan wandelen, mag jullie kleuter ook kastanjes, eikels,.. verzamelen en meebrengen naar de klas.

Donderdag maken we een wandeling naar de grot en door het Straatje, als het weer het toelaat.

Voor zaterdag 16 oktober hebben jullie via mail al een uitnodiging gekregen voor de opening van onze nieuwe school. Daarin konden jullie lezen dat we per klas een dansje doen. Voor onze kevers is dat om 15.25u. Dit is uiteraard niet verplicht. Maar hoe meer kevers, hoe meer vreugd! We laten nog weten, naargelang het voorspelde weer, waar dat doorgaat.

Groeten van juf Hilde 

 

Beste ouders,

September is al ten einde. De herfst is nu echt begonnen. Dat kunnen we al duidelijk voelen. Vanuit onze zithoek kijken we elke dag naar de lucht. Zo zien we welke weerkaartjes we moeten hangen aan het bord. Van het onweer op woensdag waren de kleuters onder de indruk. Dat hoorde ik uit hun reactie.

Volgende week werken we nog verder over kleuren.

De foto's die ik in de klas getrokken heb, zet ik maandag op de website.

Wie nog geen foto's heeft meegegeven voor in het fotoboek, mag dat nog altijd doen.

Prettig weekend allemaal!

Groeten van juf Hilde

Pagina 1 van 2
Go to top