Beste ouders,

Wat vliegen de weken voorbij...

Onze 3-jarige kevers zijn ondertussen allemaal verjaard en dus 4 jaar geworden. Ik merk dat ze allemaal gegroeid zijn, letterlijk en figuurlijk. Ik kan het zien aan wat ze maken op papier en met het speelgoed in de klas. Ik kan het horen aan wat ze allemaal te vertellen hebben. Ook mooi hoe ze samen zingen en dansen. 

Van de sportdag hebben we ook genoten. Dat kunnen jullie op de foto's duidelijk zien.

Dit schooljaar is bijna ten einde. Ik ga de kleuters missen. Maar ze zijn klaar voor de stap naar de volgende kleuterklas.

Tijdens de laatste weken van dit schooljaar gaan we vertellen en spelen en werken over de zomer en de vakantie en de zon. De zon gaat volgende week volop van de partij zijn. Met dat warme weer gaan we in onze klas al wat speelgoed wassen. Het water kan zo wat verkoeling brengen. 

Groeten van juf Hilde

Beste ouders,

Volgende week werken we verder rond vaderdag. Wie nog geen voorwerp van papa heeft mee gegeven i.v.m. een hobby of zijn beroep, mag dat nog altijd doen.

Maandag en dinsdag komt het CLB langs voor een medisch onderzoek op school. De kleuters worden onder andere gemeten en gewogen.

Donderdag organiseren we voor al onze kleuters een sportdag op onze school. Jullie hoeven daar niets speciaals voor te doen.

Groeten van juf Hilde

Beste ouders,

De komende 2 weken werken we rond het thema vaderdag. In de loop van volgende week mogen de papa's een voorwerp meegeven dat te maken heeft met hun beroep of een hobby. De kleuters mogen daarover vertellen.

Aan een cadeautje voor papa zijn we al begonnen. Kunnen onze kleuters hun geheimpje bewaren?

Groeten van juf Hilde

Beste ouders,

We hebben sportieve kleuters. Elke dag hebben we rondjes gereden op onze fietsen van thuis en van school, soms tussen de buien door. Vandaag zijn alle kleuters daarvoor beloond: ze kregen een armbandje en een ijsje. Ook jullie, ouders, krijgen onze complimenten: dankjewel voor het fietsen naar school en het meebrengen van de fietsen en de fietshelmen! Die helmen werden meestal 5 à 10 minuten gedragen maar dan te warm bevonden. Ze werden dan verzameld in de 'helmenwinkel'.

Volgende week werken we niet rond een thema. De kleuters gaan verhaaltjes verzinnen aan de hand van enkele prenten. We gaan werken in onze 'mufolio', ons boek van muzische vorming. 

In de loop van volgende week zet ik weer een heleboel foto's, gesorteerd per thema, op de site van onze school.

Groeten van juf Hilde  

Beste ouders,

We werken 2 weken rond verkeer. Alle kleuters mogen dagelijks hun fiets meebrengen naar school. Voor elke klas wordt een parkeerplaats voorzien. Ons keverparkeerbord zal in het bos aan een boom hangen. Daar in de buurt mogen onze kleuters hun fiets stallen. Als het moeilijk is om die fiets elke dag mee te brengen, kan je die van maandag tot woensdag (en de tweede week van maandag tot vrijdag) op school laten staan.

We proberen, als het weer het toelaat, elke dag te fietsen. 

We vertellen, spelen, werken ook over ander vervoer: op straat, op het spoor, in de lucht, op het water.

Groeten van juf Hilde

Beste ouders,

Volgende week zingen en vertellen en tekenen we verder over en voor onze mama's.

Wie vorige week nog geen voorwerp van mama (ivm het beroep of een hobby) heeft mee gegeven, mag dat volgende week nog doen. Het is knap van onze 3-jarige kleuters hoe ze daarover vertellen!

Via de maandwijzer weten jullie al dat de schoolfotograaf dinsdag komt. We vieren dan ook de verjaardag van Fien. 's Avonds zijn er nog enkele oudercontacten gepland.

Onze cadeautjes voor de mama's staan al te pronken in de klas... Ssst, hebben onze kleuters het al verklapt?

Groeten van juf Hilde  

Beste ouders,

Onze week in de kinderclub zit er op. Vannaf maandag kunnen we terug in onze vertrouwde klas terecht.

De maand mei nadert, dus we gaan knutselen voor onze mama's... 

Onze kevers mogen ook vertellen over hun mama: daarvoor mogen ze een voorwerp meebrengen, dat te maken heeft met het beroep of een hobby van mama. In de klas kunnen ze aan hun vriendjes uitleggen wat mama daarmee doet. Dat voorwerp mag je in de loop van volgende week meegeven.

Jullie hebben allemaal 'ingeschreven' voor het online oudercontact. Ik vind het spijtig dat het niet 'live' kan. Niets aan te doen.

Groeten van juf Hilde

Beste ouders,

Onze kleuters hebben deze week trots hun lievelingsboek getoond aan hun vriendjes en verteld uit hun zoek-, info-, verhalenboek. Het was mooi om zien hoe ze mij imiteerden. De kleuters die nog niet aan de beurt geweest zijn, mogen volgende week hun lievelingsboek meebrengen.

Met Pasen in zicht werken we volgende week over kippen, hanen, kuikens, Paashazen en konijnen.

Hebben de kleuters thuis kippen en ook een haan? Hoeveel? Welke kleur? Wat eten ze? Waar slapen ze? Hebben ze een naam? ... Daarover mogen ze in de zithoek vertellen. Ook over konijnen.

Op het digibord bekijken we hoe een kuikentje geboren wordt. In een prentenboek zien we wat de kip van Huub allemaal kan. En uiteraard gaan we ook knutselen, schilderen en tekenen om een paasmandje te versieren.

Jullie hebben een mail gekregen om maandag een steen mee te geven. 

Jullie mogen ook een uitgeblazen eitje of enkele halve eierschalen meegeven.

Groeten van juf Hilde

Beste ouders,

Roodkapje en de 3 biggetjes hebben niets meer te vrezen. De wolven in onze klas bleken gelukkig niet zo hongerig te zijn!

Bedankt nog voor het meegegeven materiaal bij de sprookjes. Het is van pas gekomen in het spel. Het stro en de takjes blijven nog dienst doen.

Vandaag hebben we krulstaartjes gerold met stift en papier. Enkele creatievelingen maakten er ook kettingen, verrekijkers, brillen,... van. Hiermee werken we volgende week verder. Nog niet alle kleuters zijn aan bod gekomen.

Vanaf maandag mogen onze kevers hun favoriete boek meebrengen. Dit hoeft geen verhaal te zijn. Het mag ook een kijkboek of fotoboek of ... zijn. Ik ben benieuwd wat ze er over te vertellen hebben.

We werken dus nog een hele week over boeken.

Groeten van juf Hilde

Beste ouders,

Juf Maxelle heeft haar stageweek afgesloten. Ze heeft prettige activiteiten en leerrijke materialen aangeboden. Ik heb de kleuters zien spelen en genieten.

Omdat maart 'Jeugdboekenmaand' is, gaan we 2 weken rond boeken en verhalen werken. Tijdens de week van 8 maart lees en vertel ik en spelen we de verhaaltjes van 'Roodkapje' en 'De 3 biggetjes' , telkens 2 dagen.

Woensdag 10 maart is het enkel school voor ons, leerkrachten.

Vrijdag 12 maart is het 'Pyjamadag': dan houden we onze pyjama aan voor school en kunnen we gaan rusten/slapen in het huisje dat we in onze klas bouwen: zou dat één zijn van stro of van hout of van steen? 

Om de verhaaltjes en het spel van de kleuters nog echter te maken, mogen ze elk één voorwerp meebrengen dat bij daarbij hoort. Iets dat je thuis hebt liggen zoals bijvoorbeeld: een rode kap, mantel, muts, een mandje, een leeg plastic flesje, een wolvenmuts, een wolvenknuffel, een bril, een varkenknuffel, ... Schrijven jullie de naam van je kind er aub op? De kleuters mogen ook kleine, dunne takjes verzamelen (10 à 15 cm), laten drogen en meebrengen. Ook wat stro kunnen we gebruiken.

Tijdens de week van 15 maart komen de lievelingsboeken van jullie kleuter aan bod. Iedereen brengt dan één mee. Jullie kunnen volgende week al eentje kiezen en thuis voorlezen en vertellen. Dan mogen de kleuters vanaf 15 maart elk hun eigen boek tonen en vertellen aan elkaar en aan de hele klas, als ze dat willen. Uiteraard dragen we zorg voor al die mooie boeken. Op vrijdag 19 maart nemen we de boeken weer mee naar huis.

Alvast dankjewel voor jullie medewerking!

Groeten van juf Hilde  

 

 

Pagina 1 van 3
Go to top