Thema Schoolfeest (17 - 21/6)

Hallo allemaal,

Volgende zondag is het al schoolfeest... Effe niet bij stilgestaan.

Onze kleuters doen die dag een gewone jeansbroek aan en krijjgen een oranje t-shirt van de klas.

Met het grootoudersfeest waren onze kleuters geschminkt door enkele mama's in tijger.  Zou dit ook nu lukken?  Ik weet zelf nog geen regeling van optreden, maar ik hou jullie op de hoogte.

Ikzelf kan niet mee helpen, want moet de ganse tijd hamburgers bakken.

Moesten jullie willen meeschminken?  Laat me dan een sms, zodat ik weet wie ik moet verwittigen.(0474/43 38 75)

Groetjes,

 

Thema Cijfers en letters (11 - 14/6)

Beste ouders,

Deze week gaan we eventjes stilstaan bij cijfers en letters. Zoals jullie weten zijn we al veel bezig geweest met onze naam te schrijven.  Bye bye stempels dus!

Maar de getalbeelden tot 5 lezen, lukt ook al aardig.

Geen probleem moest dit allemaal nog niet helemaal lukken hoor...  Dit is een magje en geen moetje :-)

Tegen dinsdag zou ik graag hebben dat ELKE kleuter een voorwerp meebrengt naar de klas dat begint met de eerste letter van hun naam. BV Katrien: Kous.  Neem hanteerbare dingen die niet al te groot zijn.  Bedankt voor jullie hulp.

Nog een fijn verlegnd weekend.

Groetjes

Thema Vaderdag (3 -7/6)

Hallo allemaal,

Morgen gaan we een ganse dag naar de speeltuin. Wat jullie kleuter moet meebrengen, staat in de mail die jullie ontvangen hebben.

Mag ik aan iedereen nog eens een laatste oproep doen om ten laatste tegen woensdag een foto van papa mee te geven?  Het zou jammer zijn, moest uw kleuter een cadeau afgeven die maar half klaar is.

Bedankt.

Thema Verkeer en vaderdag (27 - 29/5)

Beste ouders,

Deze week is het een korte week. Daarom gaan we nog wat verder werken rond verkeer en stilletjes aan beginnen rond vaderdag.

Om ons vaderdagcadeau te maken hebben we een pasfoto nodig van de papa.  Gelieve deze zo snel mogelijk mee te brengen.

Mag ik ook nog vragen aan diegene die de foto's nog niet betaald hebben om dit deze week nog in orde te brengen, alsook de mufolioboeken.

Dank u

 

Thema Verkeer (20 - 24/5)

Hallo allemaal,

Vorige week hadden al heel wat kleuters hun fiets bij, maar met de stagiaire, zijn we niet gaan fietsen.

Maar deze week gaan we er wel tegenaan.  We proberen zoveel mogelijk te gaan fietsen met hun eigen fiets, step, ...

Deze week gaan we ook een pet versieren om vrijdag 24/5 allemaal met pet naar school te komen voor de petnetdag.  We starten hier al op maandag mee.  Gelieve de naam van je kleuter in de pet te zetten.

Denken jullie ook nog eens aan de afspraak: elke voormiddag fruitdag.  Heel wat kleuters hebben geen fruit bij op woensdag. :-)

Bedankt.

 

Thema verkeerde sokken (13 - 17/5)

Beste ouders,

Deze week gaat juf Mirte, stagiaire, werken rond het prentenboek: Verkeerde sokken.  In dit thema komen kleding en anders zijn aan de orde.

Onze kleuters moeten hier niks speciaal voor meebrengen. 

Groetjes

Oudercontact 21 en 22/5

Hallo allemaal,

Op dinsdag 21 en woensdag 22/5 hebben we individueel oudercontact.

Op dinsdag kunnen jullie koment vanaf 15.30u en de laatste is om 19 uur.

Op woensdag gaan we direct om 12 uur van start tot en met 13 uur en 's avonds starten we terug om 17u en eindigen ten laatste om 19 uur.

Het is de bedoeling dat jullie uw kleuter zijn/haar naam zelf komen invullen op het papier aan de kast (zoals vorige keer).

Groetjes

 

 

Thema Moederdag (6 - 10/5)

Hoi hoi,

Volgende week gaan we rond ons mama, moeke, ... werken.

Ons mama-hoekje mag daarom zeker niet ontbreken in de klas.  Heeft er iemand schmink: oogschaduw, lippenstift, ... die ze niet meer gebruiken?  Deze mogen mee naar school komen.  Ook dagcreme is welkom. 

Moesten er kleuters zijn die allergisch zijn aan sommige producten... Meldt dit even aan mij.

Het grootoudersturnen gaat ook door in de week van moederdag.  Zoals op de mail vermeld turnen onze kleuters op maandag om 10.45u en op woensdag om 8.50u.  Dit gaat door in de lagere school.  Het is de bedoeling dat jullie rechtstreeks naar de turnzaal komen op dat tijdstip.

Groetjes

Thema Lente (29 - 3/5)

Hallo allemaal,

De laatste trimester is weeral ingezet.

Deze week hebben we zonder thema gewerkt, maar ook is ons fruitproject begonnen.  Aan iedereen een dikke merci voor het verzamelen van de fruitstickers. 

Deze week hebben al onze kleuters fruit gekregen van de school: appel, banaan, peer en kiwi.

Het is de bedoeling dat we vanaf nu ALTIJD in de voormiddag fruit gaan eten.  Deze week van de school, vanaf volgende week is het aan jullie om je kleuter ELKE voormiddag fruit mee te geven van thuis.

Diinsdag 30/4 gaan we een ganse dag naar de beeltjens.  Moesten er nog chauffeurs kunnen, mogen deze zich altijd aanbieden.  Jullie hebben allemaal de brief gekregen, wat jullie kleuter die dag moet meebrengen.

Woensdag 1/5 geen school.

Groetjes

 

Thema Pasen (25 - 5/4)

Beste ouders,

Deze 2 weken werken we rond het thema pasen. Nu is juf Mirte voor 3 dagen stage bij ons in de klas aan het doen, met als thema: de kip en het ei.

Donderdag gaan we beginnen met ons paasmandje te knutselen.  Heeft er iemand ballonnen thuis die wij mogen gebruiken hiervoor?

Groetjes

 

Thema Ridders en kastelen (18- 22/3)

Hoi hoi,

Deze week gaan we ons thema over ridders, jonkvrouwen en kastelen doem.

Bedankt aan de mama, papa van Lander en de mama van Lotte voor de grote dozen.  We kunnen een heel kastelenpark bouwen.

Benieuwd hoe onze kleuters gaan reageren.  Moesten jullie thuis iets liggen hebben rond dit thema, mag het voor deze week altijd meegebracht worden naar school.  Liefst wel de naam van je kleuter erop schrijven.

Heeft er iemand van jullie, of de grootouders boeken kaarten die ze niet meer gebruiken?  Dit is altijd interessant leermateriaal voor onze kleuters.

Vanaf nu gaan we ook fruitstickers verzamelen voor een gezondheidsproject. (Meer uitleg volgt nog.)  Dit zijn de stickers die je vindt op de bananen, appelen, kiwi, ... Je mag ze op een blad papier kleven en zoveel mogelijk verzamelen.  Goed bijhouden en ik geef een seintje wanneer ze mee naar school mogen komen.  Hopelijk kunnen we wat verzamelen.

Groetjes

 

Thema Carnaval (18 - 1/3)

Hallo allemaal,

Deze week gaan we van start met het gekste thema van het schooljaar.. Carnaval dus!

De laatste week gaan we ons elke dag in iets anders verkleden.  Niet teveel kosten doen... Laat jullie creativiteit werken.

Normaal gezien gaan we de laatste dag een korte stoet houden en de tocht is nog steeds dezelfde als de voorbije jaren.  Alleen maar als het weer het toelaat natuurlijk.  Die dag gaan we ook een hotdog eten ipv een koekje.

Nu woensdag 20/2 is het voor de kleuters GEEN school.

Heeft er iemand een heeeeeeeel grote doos thuis staan, die ze graag weg willen?  Na de vakantie wil ik samen met de kleuters een kasteel bouwen.  Wie eentje heeft, mag me daar gerust over aanspreken.

Thx

 

Thema gevoelens - verliefd (4 - 15/2)

Beste ouders,

Deze week en volgende week werken we rond onze gevoelens.  Verliefd zijn zal in de kijker staan.  Maar dit wil niet zeggen dat we niet eens gaan praten over andere gevoelens.

 

Groetjes,

 

Thema Winter (28 - 1)

Hallo allemaal,

Nu de sneeuw weg is gaan wij over thema winter beginnen :-)

Maar zoals de weersverwachtingen eruit zien, gaat er deze week nog een laagje sneeuw vallen.

Denk er ook aan, met dit weer zeker je kleuter handschoenen of wanten mee te geven die voorzien zijn van hun naam!!!  Tijdens de speeltijden spelen onze kleuters buiten en kan het enorm koud zijn.  Natte handschoenen kunnen daarna altijd op de verwarmiing gelegd worden.

Op vrijdag is het GEEN school.

Groetjes,

 

Thema ziek en gezond (14 - 25)

Beste ouders,

Volgende week gaan we rond ziek en gezond werken. 

We gaan in onze klas in doktershoekje maken.  Hiervoor mogen de kleuters allerlei dingen ivm de dokter meebrengen: windels, pleisters, ... 

Wanneer julie dit terug willen, gelieve wel de naam van je kleuter erop te zetten.

Groetjes,

 

 

Thema Kerstmis (10 - 21)

Hoi hoi,

De laatste weken van trimester 1 zijn aangebroken. Thema Kerstmis is aangebroken.  We gaan er serieus moeten tegenaan gaan, want we gaan onze nieuwjaarsbrieven zelf maken.

Zoals jullie weten, maken we er 3 waarvan je de aanspreektitel zelf kan invullen (voor gescheiden ouders zijn het er 4).

Donderdag 20/12 is het gezamelijk oudercontact.  Jullie kunnen tussen 18.30u en 19.30u naar de klas komen.  Het is de bedoeliing dat jullie dan de eerste keer in de mufolioboek iets kunnen schrijven. Daarna is het kerstborrel van de oudervriendenkring en kunnen jullie de bestelde pizza's afhalen.

Groetjes,

kerstboom met rode kerstballen en gele ster hd kerst achtergrond

Thema Sinterklaas (26 - 7)

Hallo allemaal,

Onze tijgers hebben hun uiterste best gedaan om aan alle grootouders hun danspasjes te laten zien.  Nogmaals bedankt aan de ouders die geholpen hebben, aan de volledige gedaanteverwisseling van kleuter naar tijger.

Nu gaan we van start met thema sinterklaas.  Ben benieuwd wat de sint allemaal gaat brengen?  Wie zoet is, krijgt lekkers.   Wie stout is, .... ook! :-)

Op donderdag 6/12 komt de sint effe een bezoekje brengen in onze klas.  Misschien hebben jullie thuis wel iets liggen wat de sint, zwarte piet of het paard wel lusten?  Dit mag meekomen naar de school, maar is niet verplicht.

Groetjes,

ff778197 3ed4 4c15 b2df c5e0d73d62e4

 

Thema Grootouders (12 - 23)

Beste ouders,

Deze 2 weken gaan we werken rond de grootouders.  Zoals jullie weten is het op woesndag 21 en donderdag 22/11 grootoudersfeest.  Onze kleuters doen een klast-shirt met tijger op en een gewone jeansbroek aan.  Ze worden geschminkt door mama Lisa, mama Fenne, mama Vasily (woensdag) en mama Staf (donderdag).  Alvast bedankt voor jullie hulp.  De kleuters mogen die dagen gewoon naar binnen komen, wanneer ze op de school aankomen.  Dan kunnen onze schminksters al beginnen.

Nu dinsdagnamiddag 13/11 gaan we naar toneel Kontrol kijken in de Zoerla.  De chauffeurs komen tegen het afgesproken tijdstip naar onze klas komen en kunnen de kleuters daar afhalen.  Tijdens het toneel mogen de chauffeurs niet mee naar binnen.

Zoals jullie weten starten we dinsdag ook met het oudercontact. 

Groetjes,

grootouders 0

Werken zonder thema (5 - 9/11)

Hallo allemaal,

Nu eerst nog wat genieten van de vakantie en dan vliegen we er weer met volle moed in.  Zoals afgesproken werken we in de kleuterschool na elke vakantie zonder thema.

Ondertussen is de tekenfund begonnen.  Een ideaal cadeau voor de feestdagen en verjaardagen.  Probeer zo snel mogelijk aan te melden.  Ook al heb je nog geen verkoop...

Na de vakantie krijgen jullie ook de uitnodiging mee voor het grootoudersfeest.  Willen jullie ondertussen al een planning maken wie wanneer komt?  Ons optreden zal op woensdag 21 en donderdag 22-11 zijn.  Het is de bedoeling dat er telkens toch iemand aanwezig is, MAAR GEEN OUDERS! Ik had in gedachte om de kleuters hun klas-tshirt aan te doen en ze te schminken als een tijger.  Enkel 1 probleem: sommige ouders kunnen dit niet en begrijpelijk geen tijd voor.  Zijn er misschien enkele mensen die zich geroepen voelen om dit te komen doen tijdens deze 2 dagen?  Laat het me weten en ik hou iedereen op de hoogte wat we gaan doen.

Alvast bedankt.

groetjes

 

Oudercontact (13 - 14/11)

Beste ouders,

Vorige week hebben jullie een mail ontvangen met de oudercontacten.

Op dinsdag 13 (15.30u - 18.45u) en woensdag 14/11 (12.15u - 13u en 17u - 19.30u)  zal dit voor de tijgers doorgaan.

De kleuters blijven dan thuis.  Dit duurt maximum een kwartier. We gaan ons er ook aan houden, want anders moeten de volgenden veel te lang wachten en dat doet niemand graag.

De uren hangen al omhoog in de klas, dus jullie kunnen al een uurtje komen invullen.

Groetjes

 

Halloween (22 - 26/10)

Hallo allemaal,

De week voor de herfstvakantie gaan we griezelen in de tijgerklas. We gaan een halloweenhoekje maken waar onze kleuters in kunnen spelen.  Daarvoor mogen jullie dingen meegeven die passen in dit thema. (alles voorzien van naam)

Vrijdag gaan we griezelpannenkoeken eten.

Pompoenen mogen ook meegebracht worden, maar deze dienen enkel ter decoratie.  We gaan ze dit jaar niet uithollen of verwerken voor soep.

Groetjes

Bos (15 - 19/10)

Beste ouders,

Jullie kleuter weet ondertussen welke dieren zoal voorkomen in het bos.

Deze week gaan we over het bos in het algemeen leren.  Daarom mogen ze op maandag noten, kastanjes, eikels, ... meebrengen om in onze zandbak te doen.  Zo kunnen ze op een andere manieren leren over deze dingen.

Op dinsdag gaan we in onze school een bosdag houden.  Hier moet niks speciaals voor gegaan worden.  Onze kleuters trekken er op uit met hun rugzak en picknicken onderweg. 

Groetjes

Dieren in het bos (8 - 12/10)

Hallo allemaal,

Onze kleuters hebben vorige week aan het toveren geweest met kleuren. 

Deze week trekken we naar buiten om daar het een en ander te ontdekken.  We gaan eens kijken welke dieren er allemaal in het bos wonen.

Groetjes

dieren in het bos

Kleuren (1 - 5/10)

Hoi hoi,

Deze korte week gaan we werken rond kleuren.  De hoofdkleuren rood, geel, blauw zijn normaal gezien door al onze kleuters gekend. 

Nu gaan we deze week naar de nevenkleuren kijken.  Vooral kleuren mengen wordt een leuke 'smospartij'.

Dit thema is de aanleiding naar herfst, bos...

Groetjes,

kleuren

 

Verderzetting Tijgers (24 - 28/9)

Beste ouders,

Het is deze week een korte week, daarom gaan we nog effe verder met ons thema over de tijgers.  Onze kleuters hebben vorige week ook heel wat op een fiets gezeten.  Dit kan je zien aan de foto's.

Nu vrijdag is het geen school: pedagogische studiedag en maandag 1/10 is het verlof voor alle scholen van Westerlo.  Een laaaaang weekend voor jullie dus.

Groetjes

Tijger2

 

Tijgers (17 - 21/9)

Hoi allemaal,

De kermis is weer uit ons dorp.  Voor onze kleuters was het een toffe namiddag op de paardenmolen.

Volgende week gaan we rond onze klas werken: tijgers.  Ondertussen kennen de kleuters het tijgerlied al bijna van buiten.

Vrijdag is het strapdag...  Dan mogen de kleuters met een versierde fiets naaar school komen en dan krijgen ze ook een fietsvlag in het oranje mee die aan hun fiets moet komen.

Groetjes

Kermis (10 - 14/9)

Beste ouders,

Deze week gaan we rond de kermis werken.  Zoals jullie al konden lezen in de mail, gaan wij vandaag (deze namiddag) naar de kermis en de kostprijs is €2 die op de schoolrekening komt.

Jullie kleuter heeft voor dit thema niks speciaal nodig.

Sommige kleuters hadden nog geen doos met papieren zakdoekjes bij.  Kunnen jullie dit zo snel mogelijk in orde brengen?

 

Groetjes

kermis

 

Go to top