Thema Kerstmis (10 - 21)

Hoi hoi,

De laatste weken van trimester 1 zijn aangebroken. Thema Kerstmis is aangebroken.  We gaan er serieus moeten tegenaan gaan, want we gaan onze nieuwjaarsbrieven zelf maken.

Zoals jullie weten, maken we er 3 waarvan je de aanspreektitel zelf kan invullen (voor gescheiden ouders zijn het er 4).

Donderdag 20/12 is het gezamelijk oudercontact.  Jullie kunnen tussen 18.30u en 19.30u naar de klas komen.  Het is de bedoeliing dat jullie dan de eerste keer in de mufolioboek iets kunnen schrijven. Daarna is het kerstborrel van de oudervriendenkring en kunnen jullie de bestelde pizza's afhalen.

Groetjes,

kerstboom met rode kerstballen en gele ster hd kerst achtergrond

Thema Sinterklaas (26 - 7)

Hallo allemaal,

Onze tijgers hebben hun uiterste best gedaan om aan alle grootouders hun danspasjes te laten zien.  Nogmaals bedankt aan de ouders die geholpen hebben, aan de volledige gedaanteverwisseling van kleuter naar tijger.

Nu gaan we van start met thema sinterklaas.  Ben benieuwd wat de sint allemaal gaat brengen?  Wie zoet is, krijgt lekkers.   Wie stout is, .... ook! :-)

Op donderdag 6/12 komt de sint effe een bezoekje brengen in onze klas.  Misschien hebben jullie thuis wel iets liggen wat de sint, zwarte piet of het paard wel lusten?  Dit mag meekomen naar de school, maar is niet verplicht.

Groetjes,

ff778197 3ed4 4c15 b2df c5e0d73d62e4

 

Thema Grootouders (12 - 23)

Beste ouders,

Deze 2 weken gaan we werken rond de grootouders.  Zoals jullie weten is het op woesndag 21 en donderdag 22/11 grootoudersfeest.  Onze kleuters doen een klast-shirt met tijger op en een gewone jeansbroek aan.  Ze worden geschminkt door mama Lisa, mama Fenne, mama Vasily (woensdag) en mama Staf (donderdag).  Alvast bedankt voor jullie hulp.  De kleuters mogen die dagen gewoon naar binnen komen, wanneer ze op de school aankomen.  Dan kunnen onze schminksters al beginnen.

Nu dinsdagnamiddag 13/11 gaan we naar toneel Kontrol kijken in de Zoerla.  De chauffeurs komen tegen het afgesproken tijdstip naar onze klas komen en kunnen de kleuters daar afhalen.  Tijdens het toneel mogen de chauffeurs niet mee naar binnen.

Zoals jullie weten starten we dinsdag ook met het oudercontact. 

Groetjes,

grootouders 0

Werken zonder thema (5 - 9/11)

Hallo allemaal,

Nu eerst nog wat genieten van de vakantie en dan vliegen we er weer met volle moed in.  Zoals afgesproken werken we in de kleuterschool na elke vakantie zonder thema.

Ondertussen is de tekenfund begonnen.  Een ideaal cadeau voor de feestdagen en verjaardagen.  Probeer zo snel mogelijk aan te melden.  Ook al heb je nog geen verkoop...

Na de vakantie krijgen jullie ook de uitnodiging mee voor het grootoudersfeest.  Willen jullie ondertussen al een planning maken wie wanneer komt?  Ons optreden zal op woensdag 21 en donderdag 22-11 zijn.  Het is de bedoeling dat er telkens toch iemand aanwezig is, MAAR GEEN OUDERS! Ik had in gedachte om de kleuters hun klas-tshirt aan te doen en ze te schminken als een tijger.  Enkel 1 probleem: sommige ouders kunnen dit niet en begrijpelijk geen tijd voor.  Zijn er misschien enkele mensen die zich geroepen voelen om dit te komen doen tijdens deze 2 dagen?  Laat het me weten en ik hou iedereen op de hoogte wat we gaan doen.

Alvast bedankt.

groetjes

 

Oudercontact (13 - 14/11)

Beste ouders,

Vorige week hebben jullie een mail ontvangen met de oudercontacten.

Op dinsdag 13 (15.30u - 18.45u) en woensdag 14/11 (12.15u - 13u en 17u - 19.30u)  zal dit voor de tijgers doorgaan.

De kleuters blijven dan thuis.  Dit duurt maximum een kwartier. We gaan ons er ook aan houden, want anders moeten de volgenden veel te lang wachten en dat doet niemand graag.

De uren hangen al omhoog in de klas, dus jullie kunnen al een uurtje komen invullen.

Groetjes

 

Halloween (22 - 26/10)

Hallo allemaal,

De week voor de herfstvakantie gaan we griezelen in de tijgerklas. We gaan een halloweenhoekje maken waar onze kleuters in kunnen spelen.  Daarvoor mogen jullie dingen meegeven die passen in dit thema. (alles voorzien van naam)

Vrijdag gaan we griezelpannenkoeken eten.

Pompoenen mogen ook meegebracht worden, maar deze dienen enkel ter decoratie.  We gaan ze dit jaar niet uithollen of verwerken voor soep.

Groetjes

Bos (15 - 19/10)

Beste ouders,

Jullie kleuter weet ondertussen welke dieren zoal voorkomen in het bos.

Deze week gaan we over het bos in het algemeen leren.  Daarom mogen ze op maandag noten, kastanjes, eikels, ... meebrengen om in onze zandbak te doen.  Zo kunnen ze op een andere manieren leren over deze dingen.

Op dinsdag gaan we in onze school een bosdag houden.  Hier moet niks speciaals voor gegaan worden.  Onze kleuters trekken er op uit met hun rugzak en picknicken onderweg. 

Groetjes

Dieren in het bos (8 - 12/10)

Hallo allemaal,

Onze kleuters hebben vorige week aan het toveren geweest met kleuren. 

Deze week trekken we naar buiten om daar het een en ander te ontdekken.  We gaan eens kijken welke dieren er allemaal in het bos wonen.

Groetjes

dieren in het bos

Kleuren (1 - 5/10)

Hoi hoi,

Deze korte week gaan we werken rond kleuren.  De hoofdkleuren rood, geel, blauw zijn normaal gezien door al onze kleuters gekend. 

Nu gaan we deze week naar de nevenkleuren kijken.  Vooral kleuren mengen wordt een leuke 'smospartij'.

Dit thema is de aanleiding naar herfst, bos...

Groetjes,

kleuren

 

Verderzetting Tijgers (24 - 28/9)

Beste ouders,

Het is deze week een korte week, daarom gaan we nog effe verder met ons thema over de tijgers.  Onze kleuters hebben vorige week ook heel wat op een fiets gezeten.  Dit kan je zien aan de foto's.

Nu vrijdag is het geen school: pedagogische studiedag en maandag 1/10 is het verlof voor alle scholen van Westerlo.  Een laaaaang weekend voor jullie dus.

Groetjes

Tijger2

 

Tijgers (17 - 21/9)

Hoi allemaal,

De kermis is weer uit ons dorp.  Voor onze kleuters was het een toffe namiddag op de paardenmolen.

Volgende week gaan we rond onze klas werken: tijgers.  Ondertussen kennen de kleuters het tijgerlied al bijna van buiten.

Vrijdag is het strapdag...  Dan mogen de kleuters met een versierde fiets naaar school komen en dan krijgen ze ook een fietsvlag in het oranje mee die aan hun fiets moet komen.

Groetjes

Kermis (10 - 14/9)

Beste ouders,

Deze week gaan we rond de kermis werken.  Zoals jullie al konden lezen in de mail, gaan wij vandaag (deze namiddag) naar de kermis en de kostprijs is €2 die op de schoolrekening komt.

Jullie kleuter heeft voor dit thema niks speciaal nodig.

Sommige kleuters hadden nog geen doos met papieren zakdoekjes bij.  Kunnen jullie dit zo snel mogelijk in orde brengen?

 

Groetjes

kermis

 

Go to top