THEMA WONEN (14 -18/6)

Beste ouders,

Volgende week gaan we werken rond thema 'mijn huis'.  Hiervoor moeten ze niks speciaal meebrengen.

Geniet van het zonnige weekend!

Groetjes

 

THEMA VADERDAG (31/5 - 11/6)

Hallo allemaal,

Deze 2 weken gaan we werken rond vaderdag.  Onze kleuters gaan dan ook een knutselwerkje in elkaar steken.  Maar dit blijft een groot geheim...

Willen jullie tegen woensdag 2/6 op een papiertje schrijven welk beroep de papa heeft?  Heel wat tijgers konden het niet juist verwoorden...

Thx

Groetjes

 

THEMA LETTERS (25 - 28/5)

Beste ouders,

Bedankt om tijdens het thema verkeer, de fietsen van onze tijgers mee te brengen.  Daarvoor werden ze natuurlijk ook beloond.  

Tijdens ons volgende thema gaan we ons verdiepen in letters.  Welke letters zitten er in onze naam?  Welk zijn dezelfde letters?  Allee, teveel om op te noemen.

Op dinsdag mogen onze tijgers iets meebrengen dat met hun eerste letter van hun naam begint.  Mag speelgoed zijn, een prent, ...

Prettig lang weekend.

Groetjes

 

THEMA VERKEER (10 - 21/5)

Hallo allemaal,

We gaan de volgende 2 weken werken rond het verkeer.  Onze tijgers mogen zoveel mogelijk met hun eigen fiets naar school komen.  De fietsen mogen geparkeerd worden aan het tijgerbord in het bos.

We zullen deze weken ook afsluiten met een leuke beloning.

Donderdag 13 en vrijdag 14/5 ishet geen school.

Groetjes

verkeer4

 

 

THEMA PASEN (22 - 2/4)

Beste ouders,

Eerst en vooral een dikke pluim voor jullie en jullie kleuter.  Onze kleuters hebben genoten van de meegebrachte boeken en konden er ook super uit vertellen.

Deze 2 weken gaan we werken rond het thema Pasen.  Zeker een zelfgeknutseld paasmandje mag niet ontbreken, zodat we de eitjes met Pasen kunnen gaan rapen.

De laatste vrijdag voor de vakantie gaan we ook feesten, met eitjes.  Maar daar komt nog wel meer info over.

Groetjes

paashaas

JEUGDBOEKENMAAND (1 - 31/3)

Hallo mama en papa,

 Vanaf volgende week is het jeugdboekenmaand.

Wat nog een verrassing zal zijn is dat onze kleuters op maandag 1 maart op hun mooist naar school mogen komen. Waarom? Dat is nog een klein geheimpje. Maandag wordt dit allemaal duidelijk.
Wat kan dit inhouden om extra mooi naar school te komen: een mooie sjaal/hoed/Das/, mooie haren, een beetje lipstick,… Alsof je naar een feestje zou gaan. Je hoeft zeker en vast geen nieuwe kleren te gaan kopen! Gewoon een leuk detail is meer dan genoeg.

Een opdrachtje nav ons jaarthema ‘lang zullen we lezen. Bib, bib, HOERAAA!:
Willen jullie aub samen met jullie kleuter zijn/haar lievelingsboek kiezen en deze een hele week herhalen zodat ze weten waarover dit boek gaat
DUS: -> lievelingsboek thuis voorlezen/herhalen de ganse week van 1 tem 7 maart
De bedoeling is dan dat ze hun lievelingsboek (naam in schrijven) meebrengen op maandag 8 maart en dit blijft de ganse week in de klas (op 12/3 mag het boek terug mee naar huis). Samen of in kleine groepjes gaan ze dan hun lievelingsboek aan elkaar vertellen. We dragen goed zorg voor de boeken!
Hierdoor gaan we het lezen en vertellen aan elkaar alleen maar stimuleren.

Lieve groetjes

 

WINKELS EN WINKELEN (01- 05/3)

Beste ouders,

Deze week gaan we werken rond winkels en winkelen. Maandag en dinsdag werken we rond de voedingswinkel en gaan we ook eens (coronaproof) op bezoek in een echte winkel!

Ook kunnen we al goed tellen en kennen we al verschillende letters. Daar gaan we verder op oefenen op woensdag. Dan komt er een boekenwinkel in de klas.

Donderdag en vrijdag gaan we spelen in de kledingwinkel. Dan gaan we kleren uitkiezen, passen in de paskamers en misschien ook kopen!

Doorheen de week gaan we ook wat dieper in op onze gevoelens. Elke dag hangen we ons symbooltje aan de gevoelensmeter. 's Avonds bekijken we dan hoe we ons voelden, waarom dat zo was en of we dat de volgende dag zo willen houden.

Vrijdag nemen we ook afscheid van elkaar. Vanaf dan vertrek ik naar de wolkjesklas. Maar we maken er nog een topweek van en we gaan ons amuseren!

Groetjes,

Juf Xante

 

WERKEN ZONDER THEMA (22 - 26/2)

Hallo allemaal,

Voor de krokusvakantie heeft jullie tijgertje de stickerkaart ivm de fluo mee naar huis gekregen.  Ik heb al van enkele kleuters gehoord dat ze al naar de zoo geweest zijn.  Top!

Deze week hebben we er een tijgertje bij gekregen: Ryan.

We gaan nu enkele dagen zonder thema werken, zodat we nog wat kunnen observeren... om nog extra gerichter met onze kleuters te kunnen werken.

Volgende week komt juf Xante, haar laatste week stage doen in onze klas.

Groetjes

 

THEMA TEGENSTELLINGEN (25 - 29/1)

Beste ouders,

Deze week gaan we rond tegenstellingen werken, zoals zwaar-licht, donker-licht, koud-warm, ...

Er komen echte weegschalen bij kijken, pillampen, ...

Hiervoor moeten onze kleuters niks meebrengen.

Groetjes,

 

THEMA ZIEK ZIJN (18 - 22/1)

Hallo allemaal,

We zijn blijkbaar nog niet uitgedokterd...  Daarom gaan ons thema deze week nog verder.

Nu woensdag moeten onze kleuters geen fruit meebrengen naar de klas.  We eten dan een wafel van de zeeklassen en drinken dan ook warme chocomelk.

Groetjes,

 

THEMA ZIEK ZIJN (11 - 15/1)

Beste ouders,

Ons volgende thema is ziek/gezond zijn.  Nu mogen onze kleuters nog eens materialen, prenten, verhalen, kledij... rond de dokter meebrengen naar onze klas.  Gelieve wel overal hun naam op te zetten.

Wij gaan in dit thema ook werken met echte röntgenfoto's op de lichtbak, experimenteren met spuitjes, een bewegingshoek maken,...

Hopelijk blijven we allemaal goed gezond, zodat een echt bezoek naar de dokter niet nodig zal zijn.

Groetjes,

ziek zijn

 

WEEK ZONDER THEMA  (4 - 8/1)

Hallo allemaal,

Eerst en vooral nog de beste wensen voor 2021!

Deze week gaan we werken zonder thema. 

Groetjes

 

THEMA KERSTMIS

Beste ouders,

Zoals jullie al gezien hebben, hebben onze kleuters weer hard gewerkt aan de nieuwjaarsbrieven.  Er staan nergens aanspreektitels op, zodat jullie deze zelf kunnen invullen.  De blikken dozen zijn normaal als brief voor de ouders voorzien. :-)

Vrijdag gaan we kerstfeestje houden.  Onze tijgers hoeven geen fruit als 10-uurtje mee te brengen, maar wel boterhammen voor 's middags.

Groetjes,

 

 

STAGIAIRE JUF XANTE (23 - 27/11)

Hallo allemaal,

Deze week komt juf Xante een weekje oefenen in onze klas.  We gaan niet rond een echt thema werken, maar sinterkaas komt al stilaan aanbod.

Vergeten jullie donderdag geen tandenborstel mee tegeven met uw kleuter?

Thx.

Groetjes,

 

THEMA: HALLOWEEN (26 - 30/10)

Beste ouders,

Deze week brengen we thema Halloween naar onze klas.  Heksen, spinnen, pompoenen, ... het hoort er allemaal bij.

Vrijdag gaan we zelf pannenkoeken bakken als halloweenfeestje.  Dan hoeven onze kids geen fruit mee te brengen, want we eten deze als 10uurtje.

Die dag mogen ze ook verkleed naar school komen.  Heb je thuis niets liggen?  Ga dit niet speciaal kopen.  Een klein accent is ook al goed.

Groetjes

POMPOEN

THEMA: HET BOS (19 - 23/10)

Hallo allemaal,

We gaan deze week het bos intrekken om te zien wat er allemaal veranderd is met de bomen en planten.  De gruffalo blijft een deel van onze klas uitmaken.

Vrijdag is het fluodag.  Dan mogen onze tijgers volledig in fluo-outfit naar school komen.  Niets extra voor gaan kopen!

Groetjes,

 

THEMA: DE GRUFFALO (12 -16/10)

Beste ouders,

Deze week trekken we stilletjes aan het bos in.  We gaan op zoek naar de dieren die in het bos leven.  Maar plotseling komen we de gruffalo tegen, die een weekje in onze klas gaat logeren.  (Vertel zeker het verhaal nog niet aan de kleuters.)

Hebben jullie iets rond dieren in het bos of iets over de gruffalo?  Dit mag zeker meekomen naar de tijgers.

Vanaf nu gaat ook de verteltas mee naar huis op vrijdag met 1 kleuter.  Deze komt telkens op maandag terug mee naar school.

Groetjes

gruffalo

THEMA: KLEUREN (5 - 9/10)

Hallo allemaal,

Deze week zijn we gestart met thema kleuren.  Welke kleuren zien we allemaal in onze klas?  Maar wat is er veranderd buiten in het bos?

We gaan toveren met kleuren... Wat zien we als we 2 kleuren mengen?

Kortom, er komt kleur in onze klas. :-)

Groetjes

 

THEMA: TIJGERKLAS (21 - 30/9)

Beste ouders,

De volgende 2 weken gaan we werken rond tijgers, onze klas, ons klassymbool.

Als jullie thuis iets hebben over tijgers: knuffel, prentenboek, ... mag dit mee naar de klas gebracht worden.  Zet er wel de naam van je kleuter op, zodat dit achteraf terug mee naar huis kan gegeven worden.

Er zijn nog enkele kleuters die een doos papieren zakdoekjes moeten meebrengen.

Groetjes

Tijger2

 

THEMA: KERMIS (14 - 18/9)

Dag allemaal,

Thema kermis is weer even in onze klas aanwezig. Maandag hadden we dolle pret op de draaimolen. 

Even wat practische dingen voor vrijdag:

- De kleuters komen met hun versierde fiets naar school en parkeren deze in het bos aan de tijger.  In de voormiddag gaan we fietsen op onze speelplaats.

- In de namiddag gaan we in de lagere school fietsen met de schoolfietsen, voor het goede doel.

- Kinderclub is gesloten.

 

Voor diegene die nog mee willen instappen in de whatsapp van de klas?  Ik ga deze op zondag actief maken.  Stuur nog snel een mailtje dus

Groetjes,

 

THEMA: WEER NAAR SCHOOL (7 - 11/9)

Hallo mama en papa,

Onze kleuters hebben al een weekje kunnen genieten in de tijgerklas.  Voor iedereen is het nog wat wennen aan de nieuwe klasgroep en aan de juf naturlijk.

Vorige week hebben onze tijgers de klas kunnen ontdekken.  Deze week gaan we daar wat meer structuur inbrengen, omdat we nu met het keuzebord gaan beginnen te werken.  Niet gemakkelijk voor deze jonge bende.

Tijdens de info-avond ben ik tegen de eerste groep vergeten te zeggen, om een doos tissues mee te geven.

Ook was er een voorstel om een whatsapp-groepje op te richten.  Niemand is verplicht om hier mee in te stappen.  De officiële berichten komen steeds langs de site.

Wil je wel in het groepje?  Geef me dan een seintje via mail.  Hierin ook vermelden welk de gsmnummer is.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Je kan me steeds via telefoon bereiken op 0474/43 38 75

 

Groetjes

 

 

 

 

 

 

 

 

Go to top