Dagverslag

Wat een dag was dat vandaag! In Arzl was het vanmorgen aan het regenen en op het skigebied was het sneeuw. We konden een ganse dag goed skiën. Het was wel zwaar want er lag een laag van minstens 10 cm. Deze middag aten we onze broodjes op in de après-ski paraplu. We kregen er tomatensoep met balletjes en daarna trakteerde de meester nog met een frisdrank. Voor en na het eten was het even stressen met de de gala-avond die er aankwam.

Het weer

Deze morgen was het licht aan het regenen in Arzl. Toen we met de bus naar het skigebied reden ging die regen onderweg over in sneeuw. Op een paar honderd meter van het dalstation was heel de baan dichtgesneeuwd. Op de piste lag zelfs 10 cm verse sneeuw. In Arzl was het deze morgen 4°, in Hoch Imst -2°. Het bleef sneeuwen tot een uur of 11. Daarna trok het langzaam open en kenden we nog een heel mooi namiddag. We vertrokken richting hotel met 6°. 
Het weerbericht in Arzl : KLIK HIER

Ziekenboeg

Joepie, nog steeds leeg. 

Avondeten

- pannenkoekensoep
- kroketten met Oostenrijkse saté en groenten
- verse fruitsla

Het skiën

Vandaag skieden we met weer met onze Vlaamse monitoren en leerkrachten. Door de intense sneeuwval en het laagje van 10 cm of meer schoof het niet zo hard en besloten we om met iedereen de grote afdaling te doen. Iedereen geraakte minstens éénmaal beneden in de voormiddag. In de namiddag skieden we nog tot 15 uur.  Weet je dat we vandaag bijna vijf uur op latten stonden. De gevorderden gingen tot op 2100 meter. Daar was bijna 20 cm verse sneeuw gevallen. Zij vonden het zalig om daarin te skiën. 
Webcam Hoch Imst :  KLIK HIER

Avondactiviteit

Gala- en casinoavond. Deze activiteit doen we samen met de school van Veerle. Er worden koppeltjes gevormd binnen de klassen. De kinderen weten niet met wie. Dat moet een verrassing blijven. Hoe dat we koppelen krijgen jullie op de filmavond van vrijdag 2 februari te zien. En ... wij laten jullie ook nieuwsgierig worden, want we plaatsen hier natuurlijk geen foto's van. Ook in het filmpje gaan jullie er niets van terugvinden. Dit houden we voor de film. Spannend! Spannend! Spannend!  (hahaha)

Programma morgen

Morgenvoormiddag gaan we wandelen in Arzl. We brengen een bezoek aan het schooltje en kerkje. Daarna wandelen we nog verder door de velden en bossen van Arzl. In de namiddag gaan we zwemmen in Telfs en daarna gaan we nog onze centen opkopen in de M-Preis. Dan moeten we dat donderdag niet meer doen en hebben we meer tijd om onze valies te maken.

Kamerorde

 101   102   103   104   107   109   110   111  201  202  203  211 
 10  8  10 10 10   8  8  10 10 

Wist je dat :

- Emma DV vijf verschillende lippenstiften bij had. Zij moest ze eerst uitproberen om te zien welke het beste paste bij haar. Gelukkig hebben wij als mannen daar geen last van. Wij zijn op vijf minuten klaar.
- er op sommige kamers kapsalons geopend werden en dat er schminksters rondliepen.
- we vandaag door diepe sneeuw geskied hebben.
- we een filmpje van Davy Gilles van de Romeo's aankregen via WhatsApp. Morgen gaan we het aan de kinderen laten zien.
- onze sneeuwklassen er bijna opzitten. Er resteren ons nog twee dagen en een busreis op vrijdag. 
- al heel wat brieven en e-mails gekregen hebben.
- de kinderen nog steeds onze monitoren proberen om te kopen met snoepjes om goede punten voor kamerorde te krijgen.

 

 

Laatst aangepast op dinsdag, 23 januari 2024 22:09

Media

Afbeelding galerij

Go to top