Beste ouder(s)

Misschien vonden jullie nog wel wat boterhammetjes terug in de brooddoos. Onze buikjes zaten namelijk al vol van al die lekkere eiergerechten. Van verloren brood tot omelet tot toast met eiersla én warme chocolademelk met slagroom. Onze kleuters hebben dat fantastisch goed gedaan en hebben samen heerlijk gesmuld aan de paastafel. Wij hebben genoten. En dat genieten gaan we nu ook doen tijdens een welverdiende vakantie voor onze kikkers! Hopelijk een vakantie met heel wat zon en een beetje rust zodat onze batterijen weer helemaal opgeladen zijn binnen 2 weekjes.

Na de vakantie gaan we naar goede gewoonte aan de slag met een themaloze week. Denken jullie eraan de werkjestas dan ook weer mee te geven? Alvast bedankt!

Op vrijdag gaan onze kleuters ook op schoolreis naar 'De Kloek' met de bus. 

Ook even ter herinnering. Zoals eerder gecommuniceerd werk ik vanaf de week van 15 april tot het einde van het schooljaar 4/5e met mijn vrije dag op vrijdag. Juf Vera zorgt op deze vrijdagen voor jullie kapoenen met heel veel liefde. 

Geniet van het paasweekend en tot snel!

Groetjes
juf Machteld 

Beste ouder(s)

Misschien hoorde je het themaliedje al een keertje deze week? "Wat ligt er in de tuin verstopt? Raap het raap het raap het op." We zijn nog volop aan het werken rond kippen, eitjes, Pasen, ... 

Er kwamen al wetenschappelijke proefjes rond eitjes aan bod, we knutselden paasmandjes, speelden in de ontdekbak met maïs in de klas en nog veel meer. De komende week werken we rustig verder aan onze taakjes en gaan deze ook mee op vrijdag naar huis. Graag de zak voor de knutselwerkjes dus tijdig meebrengen naar school.

Op vrijdag maken we samen met de andere tweede kleuterklas (2KA) een eierbuffet. Wie nog eitjes heeft liggen mag deze vanaf woensdag mee naar school geven. Onze eierbereidingen eten we gezellig op die vrijdagnamiddag. Het wordt een echt paasfeestje. 

Ook staan er nog heel wat foto's te wachten om gepost te worden. Deze komen er dit weekend aan zodat jullie samen met jullie kleuter kunnen kijken. 

Fijn weekend gewenst! 
juf Machteld 

Beste ouder(s)

De laatste 2 weken voor de paasvakantie zijn al daar. We zetten maandag samen onze paasboom en werken volop verder rond kippen en eitjes. We bezochten vorige week onze schoolkippen en ontdekten via een mindmap wat we al wisten en wat we nog willen leren. 

Volgende week vrijdag sluiten we af, samen met de vogeltjesklas, met een eierbuffet. In groepjes maken we eiersalade, omeletjes, wentelteefjes en nog veel meer aan de hand van stappenplannen. Ook mogen de eitjes van chocolade niet ontbreken en maken we heerlijke chocolademelk.

Wie een eitje (of meer) kan missen mag deze meebrengen op woensdag 27/03. Alvast bedankt! 

Ook mag je kleuter maandag een knuffel meebrengen om mee te turnen. Indien dit niet mogelijk is, zijn er ook voldoende knuffeltjes in de klas. Geen enkel probleem. Alvast bedankt!

Groetjes
juf Machteld 

Beste ouder(s)

Volgende week werken we weer met de hele school rond STEAM. Ditmaal werken we rond de M van mathematics (wiskunde) en in thema van Einstein. In onze klas hebben de voorbije week volop gebruikt om in te spelen op de interesses van onze kleuters: letters. Volgende week gaan we hiermee verder en ook betrekken we hierbij cijfers, wegen, meten, ... Echte Einsteins dus! 

Als je materialen hebt zoals een personenweegschaal of keukenweegschaal, rolmeters, plooimeters, ... kortom iets om te wegen of meten, mag je deze altlijd meebrengen naar school op maandag. 

Op vrijdag sluiten we af met een buffet voor de hele school met lekkers wat we zelf klaarmaken. Ook hierbij leggen we de focus op het afmeten, tellen, ... van de ingrediënten. 

Voorbije week vierden we ook Anna, Fer, Matti en Kjell in de klas. De foto's vinden jullie terug bij de fotogalerij. Komende maandag vieren we Lenn! 

Groetjes
juf Machteld 

Beste ouder(s)

Vanaf morgen staan we hopelijk, na een periode met heel veel zieke kindjes, weer paraat. We starten zonder thema en kijken waar de interesses van onze vriendjes liggen. Dan kunnen we daarop inspelen en zo weer heel wat bijleren. 

Op woensdag is het pedagogische studiedag. Dat betekent: geen school voor onze kleuters. 

Graag werkjestas terug meebrengen. Alvast bedankt!

Groetjes
juf Machteld 

Beste ouder(s)

We werken deze week rond thema carnaval! Dit doen we aan de hand van het prentenboek ‘Lou viert carnaval’ van Kathleen Amant. 

We hebben een carnavalswinkel in de klas waar we verkleedkleding kunnen kopen. We oefenen op het stoetlopen voor vrijdag (zie onderaan voor meer concrete informatie voor vrijdag). Ook hebben we in onze klas confetti en serpentines. Hierin zitten letters verstopt van onze namen. Kunnen we onze letters vinden en onze eigen naam en/ of namen van vriendjes vormen?

Deze week is ook de zotte week.

  • maandag: 1 kleur 
  • dinsdag: iets uit het verkeer
  • woensdag: een dier
  • donderdag: fluo
  • vrijdag: verkleden naar keuze

Informatie stoet

De stoet vertrekt om 11.00 uur. Papieren confetti mag.

in de voormiddag krijgen de kleuters allemaal een hotdog om te eten. Graag toch ook fruit, boterhammen en koekjes voorzien. Bedankt!

Groetjes
juf Machteld 

Beste ouder(s)

Wat een fijn thema om rond te werken! Onze kleuters zijn helemaal in de ban van het lichaam. Op vrijdag kregen we bezoek van een echte verpleger. Dat was een hele belevenis! 

In onze klas was er ook een mooie verrassing. We kregen een nieuw winkeltje wat meteen onze apothekershoek werd. De doktershoek is nog steeds een grote hit. We werken dan ook nog tot en met woensdag verder rond dit thema. Ook ons jaarthema STEAM met Marie Curie wordt hieraan gekoppeld.

Daarom gaan we maandag dan ook de dierenklinkiek 'De Ark' in Westmeerbeek. Ook dieren moeten af en toe naar de dokter. Alvast bedankt voor de chauffeurs! 

Fijn weekend!
juf Machteld

Beste ouder(s)

De komende week werken we rond ziek zijn en elkaar verzorgen/ voor elkaar zorgen. In de komende weken komt ook STEAM weer aan bod met ditmaal wetenschap en hierbijhorend Marie Curie. Aangezien zij zo een belangrijke rol heeft gespeeld in de medische wereld betrekken we deze twee samen. Onze huishoek wordt een doktershoek. We leren meer over gezondheid en goed voor je eigen lichaam zorgen. Ook gaan we volop tellen a.d.h.v. een apothekershoek met medicijnen en ook onze letters komen aanbod bij het maken van dokterattesten. 

Groetjes en fijn weekend
Machteld 

Beste ouder(s)

De vakantie zit er alweer op. Alvast de beste wensen voor jullie! Nu is het tijd om weer samen te spelen in onze klas. We werken een weekje, naar goede gewoonte, zonder thema. 

We nemen de tijd voor veel gezelshapsspelletjes aan te leren zodat onze kleuters hier de komende weken zelfstandig mee aan de slag kunnen. Ook ruimen we samen onze kerstboom op en gaan we de spulletjes samen tellen en sorteren. Het nieuwe speelgoed van Sinterklaas in de hoeken is ook nog steeds een grote hit. 

Belangrijk: De papieren kikkertas van onze werkjes graag terug meegeven voor de volgende periode. Bedankt!

Groetjes
juf Machteld 

Beste ouder(s)

Kerst is volop aanwezig in onze klas. Een tijd van gezellig samenzijn en zorgen voor elkaar. Ook de tijd van (kerst)feestjes. We zijn volop bezig met onze nieuwjaarsbrieven. We maken 3 stuks per kind. Deze worden woensdagmiddag mee naar huis gegeven.

In onze klas staat een kerstboom én nog een extra kerstboompje in de huishoek dat onze kleuters zelf kunnen versieren tijdens hun spel.

Op vrijdag 22/12 houden we een kerstfeest. We gaan aan de slag met verschillende soorten fruit voor onze hapjes.

Belangrijk: donderdag 21/12 is het klassikaal oudercontact met mogelijkheid tot mufolio's bekijken. Aansluitend zijn jullie welkom op de kerstborrel in de hal van de lagere school.

Groetjes
juf Machteld

Pagina 1 van 2
Go to top