Beste ouder(s)

De komende weken werken we rond het thema herfst - roodkapje in het bos naar aanleiding van ons grootouderfeest op dinsdag 17 en woensdag 18 oktober 2023. We zoomen in op de herfsttaferelen en gaan ook aan de slag met het sprookje van Roodkapje. We ontdekken het verschil tussen een sprookje en de werkelijkheid. Ook leren we meer over de wolf in het echte leven. 

Natuurlijk oefenen we ook voor ons grootouderfeest en maken we knutsels voor de grootouders in thema.

Doorheen deze weken gaan we ook aan de slag met ons jaarthema 'STEAM je mee?'. 

Belangrijk: 
- Herhaling: morgen 29/09 is het een lokale verlofdag (=geen school)
- Woensdag 4/10 is het pedagogische studiedag (=geen school voor onze kleuters).
- Schoolkalender: indien je deze wenst aan te kopen graag het bedrag van €7 euro mee te brengen, anders graag de kalender terug aan onze school bezorgen. Bedankt!
- Ook graag het briefje van het grootouderfeest terug bezogen indien dit nog niet gebeurde. 

Een fijn lang weekend gewenst!
juf Machteld 

Beste ouder(s)

De komende weken werken we rond het kleurenmonster. Dit is een prentenboek waarin het kleurenmonster in de war is. Hij voelt zich blij, verdrietig, bang, ... Wat is er met hem aan de hand? 

We starten de week met een poppenspel samen met de andere tweede kleuterklas. In de klas gaan we op verschillende manieren in gesprek over onze gevoelens. We werken doorheen de eerste week muzisch met verschillende technieken op karton om uiteindelijk tot een gevoelsmeter te komen die onze kleuters thuis kunnen gebruiken. Ook gaan we bewegen op klassieke muziek die vrolijk kan klinken of net heel somber enz. 

Kortom: heel wat te beleven de komende weken. 

Ik wens jullie een fijn weekend!
juf Machteld 

Beste ouder(s)

Volgende week werken we rond het thema 'kermis'. Op maandag gaan we met onze klas in de namiddag naar de kermis. Een hele beleving. In onze klas maken we een kraam om eendjes te vissen, ontwerpen we een frietjeskraam, leren we een liedje over de paardenmolen, gaan we in gesprek met elkaar over je beurt afwachten, de eerste zijn, ... en ontdekken we nog veel meer over de kermis. 

Belangrijk: 
- vrijdag 15 september is de BKO (buitenschoolse kinderopvang) gesloten. 
- vrijdag 15 september is het 'strapdag'. Kom deze dag met de fiets of te voet naar school indien mogelijk.
- vrijdag 15 september is het stratenloop. Tussen 13.15 en 15.00 uur fietsen onze kleuters een parcours in de Schoolstraat welke in de namiddag volledig verkeersvrij zal zijn. Ouder(s), grootouder(s) en familie zijn welkom. Het uurschema krijgen jullie via de school via e-mail. 

Informatie infoavond: 
- meebrengen: 1 doos papieren zakdoekjes
- e-mailadres juf: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
- ALLES tekenen met voornaam

Fijn weekend gewenst!
juf Machteld 

Go to top