Vandaag, vrijdag 25 november 2022, gingen we voor de eerste keer oefenen in Ars Valendi. We werden in drie groepen verdeeld. We leerden eerst onze skibotten en skilatten aandoen. We kregen les van Rik. Hij leerde ons hoe we moesten draaien en stoppen. Als we vielen leerde hij ons hoe we het gemakkelijkst konden rechtstaan. Iedere groep stond een uur op de latten. Op vrijdag 13 januari 2023 gaan we nog een tweede keer oefenen. Een week later gaan we het op de echte sneeuw proberen. (Klik op de foto om meer foto's en het filmpje te bekijken)

In het zesde leerjaar maken we onze nieuwjaarsbrieven zelf. We zijn er goed op tijd aan begonnen zodat ze tijdig klaar zijn. Het schrijfwerk is voor in de maand december. We werkten hier met ecoline en rubber. We zijn benieuwd wat onze meter en peter en onze ouders hiervan gaan vinden.

Enkele weken geleden werkten we in de les van muzische vorming rond de Oostenrijkse kunstenaar Gustaf Klimt. Eén van zijn bekendste werken is 'Baby'. We bespraken dit kunstwerk in de klas en maakten er onze eigen versie van.

Met onze pete- en metekindjes van het tweede leerjaar gingen we vandaag op wandel. We wandelden naar het voetbalterrein van VK Heultje waar we samen verschillende opdrachten moesten oplossen. Zo moesten we verschillende soorten bladeren en paddenstoelen zoeken en deze overtekenen. In een speciaal potje moesten we kriebeldiertjes zoeken en onderzoeken. Het was zonnig weer, dus konden we spreken van een geslaagde klasoverschrijdende activiteit.

Bij WO leerden we de afgelopen weken over het menselijk lichaam. Daarbij kwamen de spijsvertering, de ademhaling, de bloedsomloop, het skelet, de spieren en de zintuigen aan bod. Dankzij de papa van Karel konden we een oog, een hart en longen in het echt zien. Uit het oog haalden we de lens. Het hart sneden we open en zo zagen we de aorta, de kamers en boezems. Aan de longen zat nog een deel van de luchtpijp met de kraakbeenringen. Het was heel boeiend om alles eens in het echt te zien. Dit zullen we nooit meer vergeten.

Onze eerste ICT-les is net achter de rug. Iedere leerling had vandaag een laptop ter beschikking. We leerden inloggen in Office en daar in Word werken. We leerden vandaag een lettertype aanpassen, de lettergrootte aanpassen, de letterkleur aanpassen en de letterstijl. Alle opgestelde berichten werden nog eens naar de meester doorgestuurd. We leerden ook nog hoe we een veilig paswoord konden maken. De volgende keer gaan we in powerpoint een voorstelling maken.

Op donderdag 24 november hebben we onze tweede en laatste voorbereidingsvergadering voor de sneeuwklassen. De vergadering start om 19.30 uur in de klas van het zesde leerjaar. Op de agenda staan : opbrengst tombola en playbackshow, programma sneeuwklassen, kledij, kostprijs, medische fiche, Kids-ID, verzekering, ...

Op woensdag 12 oktober deden we met onze klas mee aan de zwerfvuilactie van de gemeente Westerlo. Alle zesde leerjaren van de gemeente Westerlo deden hier trouwens aan mee. Onze klas ruimde het zwerfvuil in Goorbossen, Oude Westmeerbeeksesteenweg, Grensstraat en het fietspad op de oude spoorwegbedding. We vonden kilo's en kilo's zwerfvuil. Onze PMD-zakken zaten goed vol. In de grachten aan het kerkhof vonden we tientallen lege flessen wodka. Ter hoogte van de camping vonden we heel veel bouwmateriaal. Na afloop kregen we van het gemeentebestuur nog een bedankje bestaande uit een lekkere wafel en een drankje. "Hopelijk houden de mensen nu de natuur eens proper", vertelden de kinderen van onze klas. 

De laatste dagen van de lotjesverkoop zijn ingegaan. Het geld of de onverkochte boekjes worden ingeleverd op donderdag 20 oktober en/of maandag 24 oktober. Zoals de zaken er nu voor staan zijn we op weg om een nieuw record te vestigen. We hebben topverkopers in de klas. Op dinsdag 25 oktober spreken we om 19 uur met de ouders die prijzen rondhalen af om de prijzen te ordenen. De deur van de zij-ingang zal dan los zijn.

Dinsdagnamiddag, 11 oktober, reden we met de fiets naar Sila. Hier hadden we onze jaarlijkse STEM-afspraak. Onder leiding van enkele leerkrachten van Sila werkten we rond STEM. In de werklokalen lag al het materiaal al klaar en konden we een bromvlieg of een lampje maken. De resultaten mochten gezien worden. Het was een aangename en leerrijke namiddag. Bekijk al de foto's door op de grote foto boven de tekst te klikken.

Pagina 1 van 3
Go to top