Beste ouder(s)

De komende weken werken we rond Sinterklaas en zijn pieten. We ontdekken meer over dit thema en worden zelf Sinterklaasjes en pietjes. Onze poppenhoek wordt het huis van Sinterklaas, er staat een stoomboot in onze klas en net zoals de pieten gaan we volop bewegen en kunstjes doen met cadeautjes. Ook tellen we stilletjesaan af naar de komst van Sinterklaas op 6 december in onze school. 

De komende twee weken werken we ook rond STEM (ons jaarthema) en gaan we op peuterniveau aan de slag met coderen en programmeren. Ook dit doen we in thema Sint. 

Kortom: weken waar heel wat te beleven valt! 

Groetjes
juf Machteld 

 

Beste ouder(s)

De komende week werken we verder rond muziek. Het thema leeft echt bij onze kleuters! Wie speelgoedmuziekinstrumenten heeft en deze een weekje kan missen, mag deze altijd op maandag mee naar de klas brengen. Houd er rekening mee dat alle kleuters hiermee mogen spelen. Vanzelfsprekend zijn we voorzichtig en dragen we zorg voor dit speelgoed. 

Ook is het volgende week voorleesweek. Er komen heel wat (groot)ouders langs in onze klas om voor te lezen. Bedankt voor jullie enthousiasme! De (groot)ouders die zich hiervoor inschreven kregen hiervan al een bevestiging.  

Tijdens de voorleesweek wordt één prentenboek door de juf uitgebreid en op verschillende manieren verteld. Welk prentenboek dat is, is nog een verrassing!

Een fijn weekend gewenst!
juf Machteld 

 

Beste ouder(s)

Onze nieuwe schaapjes vonden al goed hun weg in de schaapjesklas. We namen de tijd om elkaar en de klaswerking beter te leren kennen. Volgende week werken we rond muziek. We gaan zelf aan de slag met muziekinstrumenten en ontdekken meer over de fanfare.

Boem boem tatata! We zijn er helemaal klaar voor! 

Op donderdag 17 november en dinsdag 22 november is het oudercontact voor de instappers van september. De ouders van deze kleuters zijn hiervan op de hoogte. Bij twijfels over inschrijving of uur mag je mij steeds contacteren. Het oudercontact gaat door in onze schaapjesklas.

Voor de zekerheid ook even mijn e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Groetjes
juf Machteld 

Beste ouder(s)

Hopelijk genoten jullie kleuters van een deugddoende vakantie en zijn de batterijtjes opgeladen. Morgen starten er 5 nieuwe kleuters in onze klas. Welkom! De komende week werken we zonder thema zodat we de tijd kunnen nemen om elkaar beter te leren kennen. Ook heb ik zo de kans om in te spelen op de interesses van onze kleuters. Op maandag komt juf Roxanne naar onze klas. We kijken er weer naar uit!

Belangrijk:
- Op vrijdag is het geen school (Wapenstilstand)

Veel groetjes
juf Machteld 

Beste ouder(s)

We gaan van start met de laatste week voor de herfstvakantie. Dit betekent dat ook dit de laatste week is met onze 8 schaapjes. Na de vakantie verwelkomen we nieuwe vriendjes in onze klas.

De laatste week voor de vakantie is er eentje die verder in thema staat van herfstdieren. Op dinsdag, woensdag en donderdag neemt juf Roxanne de klas over. Op vrijdag maken we heerlijke pompoensoep om de vakantie goed in te zetten. Dat wordt smullen! 

Belangrijk:
- Op vrijdag mogen onze kleuters verkleed naar school komen in thema halloween/ fluo. 

Veel groetjes
juf Machteld 

Beste ouder(s)

Volgende week werken we verder rond de herfst. We gaan dieper in op de dieren die we allemaal zien tijdens de herfst. Ook spinnetjes horen hierbij. Kom je in de komende week een spin tegen? Je mag ze gerust meegeven naar onze klas. We bekijken ze van dichterbij en geven ze vervolgens weer een plekje in het bos. 

Vorige vrijdag genoten onze kleuters en de kleuters van de kikkerklas voor het eerst van Tik Tak gespeeld door mezelf. Volgende week mogen we gaan kijken bij de kikkertjes en speelt juf Isabel Tik Tak voor ons. Hier gaan we van genieten!

Ook komt dinsdag juf Roxanne weer langs met heel wat leuke activiteiten. We kijken er al naar uit! 

Belangrijk:
- Vrijdag 21 oktober is het geen school voor onze kleuters (pedagogische studiedag)

Een fijn herfstig weekend gewenst!
juf Machteld 

Beste ouder(s)

Vandaag start de 'Week van het bos'. Ook in onze klas gaan we hiermee aan de slag. Zoals jullie vast al zagen, is er aan onze school een klein bos. Wat een geluk! Hier gaan we volgende week elke dag op ontdekking. De focus ligt de komende week op onze zintuigen. Respect voor natuur is van groot belang. Ook ontdekken we verder de paddenstoelen en breiden we ons kabouterhuisje in de klas verder uit.

Ook juf Roxanne komt dinsdag weer naar onze klas met leuke activiteiten. We kijken ernaar uit!

De voorbije week waren een heel wat zieke kindjes jammer genoeg. We hopen weer snel al onze vriendjes terug te zien! 

Groetjes
juf Machteld 

 

Beste ouder(s)

Het briefje van deze week verschijnt iets later dan gewoonlijk. Toch hou ik jullie graag op de hoogte van wat er deze week allemaal in onze klas aan het gebeuren is. 

Ons klasje kleurt plots rood met witte stippen. We ontdekken meer over de beginnende herfst en paddenstoelen. Ondertussen is het woensdag en hebben onze kleuters kennis gemaakt met de begrippen groot en klein. Ook sorteerden we paddenstoelen op kleur en telden we de stippen. We gingen aan de slag met witte en rode verf en maakten een foto van onzelfs als kabouter met onze benen in de lucht. Ook het liedje dat hierbij hoort "Krak... zei de paddenstoel en met een diepe zucht. Allebei de beentjes, HOPLA in de lucht" zongen we al heel wat keren.

Op donderdag en vrijdag krijgen we hulp van een extra juf. Roxanne is een tweedejaars student kleuteronderwijs. Ook juf Roxanne heeft leuke activiteiten voorzien voor onze kleuters. We kijken ernaar uit haar beter te leren kennen. De komende tijd gaat Roxanne nog vaker komen observeren, meespelen en in december neemt ze de klas een weekje over. 

Veel groetjes!
juf Machteld 

 

Beste ouder(s)

Wat hebben we genoten de voorbije week. We werkten rond grootouders/ familie en als kers op de taart werden deze grootouders gevierd op donderdag en vrijdag. Het zonnetje scheen en het deed iedereen deugd om samen activiteiten te doen. Heel mooi om te zien!

Ook hebben onze schaapjes het beste van zichzelf gegeven bij het sponsorfietsen. Bravo!

De volgende weken werken we rond ons klassymbool, het schaapje.

'Schaapje, schaapje, heb je witte wol?' 'Ja baas, ja baas, drie zakken vol.'

We leggen deze week de focus op spelenderwijs tellen, de uiterlijke kenmerken van een schaap en ontdekken waar schaapjes kunnen wonen: de boerderij. Op de boerderij heb je ook lekkere fruitbomen en daarom maken we woensdag voor de speeltijd samen appelmoes.

Juf Vera, onze kinderverzorgster, brengt verse appeltjes mee van haar appelboom en we gaan aan de slag. Onze kleuters moeten geen fruitje meebrengen. Er gaat geproefd worden van de appeltjes wanneer we deze snijden en we proeven natuurlijk ook van onze appelmoes als die klaar is. Smullen maar! 

Belangrijk:
Vrijdag (30 september) is het geen school voor onze kleuters (pedagogische studiedag).
- Volgende week maandag (3 oktober) is het ook geen school (facultatieve verlofdag). 

Veel groetjes en tot morgen!
juf Machteld 

 

Dag ouder(s)

Volgende week is het meteen een feestweek. Onze grootouder(s) worden in de bloemetjes gezet en dat verdienen ze dubbel en dik.

De eerste dagen van de week werken we rond familie in de brede zin van het woord. We starten ook met onze ik-boekjes te introduceren in de boekenhoek. Hierbij een warme oproep om foto's mee te brengen voor wie dit eerder nog niet deed. Op donderdag en vrijdag is het in de voormiddag grootouderfeest. We voorzien een cadeautje voor onze grootouder(s) dat we op deze dagen afgeven.

We gaan volop samen aan de slag om dit te knutselen. Wat het precies is, is vanzelfsprekend nog een verrassing. Spannend!

Ikzelf was de laatste twee dagen van deze week afwezig wegens een keelontsteking, maar sta maandag weer paraat met open armen om jullie kleutertjes te ontvangen. 

Een gezellig herfstweekend gewenst!
juf Machteld 

Pagina 1 van 2
Go to top