Dagverslag

Vanmorgen luidden de klokken hier om 7.30 uur. Om 8 uur zaten we gewassen en gekamd aan tafel omdat we om 9.15 uur bij de skiverhuur van Gregor moesten zijn. Twee scholen van ski's en skibotten voorzien vraagt wel enige tijd. Maar omdat de sneeuwklassen hier in Heultje al jaar en dag een goed geoliede machine is dankzij de hulp van onze Belgische monitoren ging het snel vooruit. Ondertussen maakten we ook kennis met onze Oostenrijkse monitoren. Om 10.30 uur stonden we op de oefenlift. Na één keer omhoogstappen en onze kunsten van Ars Valendi gedemonstreerd te hebben mochten we dadelijk op de lift. Dat was alvast een pak gemakkelijker. Het ging zo goed dat we in de voormiddag met twee groepen de gondellift mochten nemen tot aan het middenstation. In de lift kunnen we gezellig met zijn tienen in. Keileuk! Aan het middenstation namen we de ankerlift tot op 1740 meter. In de namiddag mocht nog een derde groep omhoog. De groep die beneden nog wat extra oefende mag morgen met de gondels omhoog. Om 16 uur waren we terug in het hotel waarna we lang onder een overdiende warme douche mochten gaan staan. Onze eerste skidag is al een topper geworden. Hoe kan het ook anders met zulke topskiêrs. Dat belooft voor de volgende dagen.

Het skiën

De kinderen werden verdeeld in vier groepen. De groep van gevorderde skiërs bestond uit 10 personen. Zij mochten met meester Guy, Siebe, meester Kobe en juf Birthe na een kwartiertje inskiën op de oefenpiste met de gondels naar boven. In de loop van de dag volgden nog twee groepen. Morgen skiën we weer met de Oostenrijkse skimonitors. Bij elke groep is ook een Belgische monitor bij. Je kan ons verschillende keren per dag zien op de webcam van het skigebied. Dit is de link : https://www.imster-bergbahnen.at/aktuelles/webcams/

Het weer

De weersvoorspelling van de Oostenrijkse Frank Deboosere kwam uit. Licht bewolkt weer met een zonnetje dat zich regelmatig liet zien tussen de verloren gewaaide sneeuwvlokjes. Met momenten was het wel frisjes. Morgen voorspellen ze heel koud weer. Vannacht verwacht men temperaturen tot -14°. Morgenvroeg laten we de leerlingen alvast een trui extra aandoen. Wij houden ook onze hand- en voetverwarmers klaar in onze rugzak.
Het weerbericht in Arzl : KLIK HIER

Ziekenboeg

Leeg!

Avondeten

- tomatensoep
- fritjes met schnitsel en groenten
- ijscoupe met vanille en chocolade ijs

Avondactiviteit

Omdat we gisteren heel laat in ons bed zaten en we vandaag toch een intense skidag achter de rug hebben, besloten we om onze avondactiviteit aan te passen. De quiz zullen we op een later tijdstip doen. Vanavond deden we een vier-op-een-rij tornooi en een kaarttornooi met het spelletje wippen. Om 20.45 uur gingen we naar de kamers en om 21.15 moest het licht uit. Deze extra nachtrust zal iedereen goed doen. Morgen wordt het een koude zonnig skidag en dan hebben we alle energie nodig.

Programma morgen

Morgen gaan we een ganse dag skiën. 's Avonds doen we een pillampentocht door de bossen van Arzl.

Kamerorde

Vandaag gaven we geen punten voor kamerorde. Omdat we pas vannacht aankwamen hadden de kinderen niet de tijd om uit te pakken. Dit konden sommige pas deze morgen of na het skiën doen. Morgen gaan we dus extra streng zijn.

Wist je dat :

- Wout en Jorian op een suite slapen. Lekker met zijn tweetjes. Elk een apart bed, een eigen kast en een brubbelbad. Wat wil je nog meer ? Het bad is er maar de brubbels maken ze zelf.
- Melanie thuis naar de film van de sneeuwklassen gekeken heeft van toen haar mama in het zesde in Heultje zat. Dat moet in 1997 geweest zijn. Volgens Melanie kan zij beter skiën dan haar mama.
- Je nooit van 'yellow snow' mag eten.
- We in de bus constant après-ski muziek opstaan hebben. Een klein raadseltje : "Weten jullie wie de mama is van Nikki Lauda ?" Even googlen en je weet het direct.
- Tess eigenlijk Piet heet. (Wat de reden hiervan is moet je maar zelf aan haar vragen.)
- Mario een super kok is.
- Wout, Quinten, Melika, Celeste en nog heel wat andere leerlingen de eerste keer van de ankerlift vielen. De tweede keer liep het heel wat vlotter.
- De kinderen met vaste medicatie trouw hun medicijnen nemen.
- Meester Timothy heel hard kan skiën en meester Kobe een zere knie heeft.
- Onze Belgische monitors vanaf morgen de punten voor de kamerorde geven.

 

Laatst aangepast op zaterdag, 20 januari 2024 17:12

Media

Go to top