Beste ouders,

 

Hopelijk hebben jullie allemaal genoten van de vakantie. Maandag 15/4 starten we weer in onze klas, themaloos. Extra observeren, spelen en leren ?

 

Geniet nog van jullie weekend!

 

Groetjes

Juf Lien

 

belangrijk:

vrijdag 19/04: met de bus op schooluitstap naar ‘De Kloek’; enkel fruit, koek en drinkfles met water voorzien. Boterhammetjes blijven thuis want we mogen er frietjes eten! Jippieee!

FIJNE VAKANTIE ALLEMAAL!

 

Groetjes

Juf Lien

Vergeten jullie maandag 18 maart je knuffel niet mee te brengen om te turnen? Ze mogen dezelfde dag nog mee naar huis! 

 

Groetjes

Juf Lien

Lieve ouders,

 

De laatste 2 weken voor de paasvakantie zijn al daar. We zetten maandag samen onze paasboom. Als we de eitjes vinden in onze klas want Django, onze klasvogel, heeft ze overal verstopt! 

Het Verhaal ‘ Luuk en Lotje – Het is Pasen’ staat centraal. In het verhaal verkleden ze zich als paaskonijntjes, gebruiken mandjes om eitjes te rapen wat wij ook allemaal gaan doen!

We gaan al eens voorproeven wat de Paashaas ons gaat brengen.

We leren het lied; ‘wat ligt er in de tuin verstopt’. Waarschijnlijk horen jullie de komende dagen véél van bim-bam-bom! 

de begrippen meer, minder, evenveel komen aanbod aan de hand van de paaseitjes.

en nog zoveel meer natuurlijk!

De laatste dag gaan we samen met de kikkertjes een heus eierbuffet maken! eiersalade, omeletjes, wentelteefjes,… en smelten onze eigen chocolade-eitjes voor een lekkere chocomelk.

 

 - wie nog stevige papieren zakken heeft mag deze nog meebrengen naar de klas

- wie een eitje (of meer) kan missen mag deze meebrengen op woensdag 27/03

 

Fijn weekend!

Juf Lien

“tok, tok, tok, ik ben een kip.
Ik leg veel eitjes wip, wip, wip.
Ik vlieg, ik vlieg, ik ben een haan.
Ik kan al op 1 pootje staan”

Volgende week starten we met het thema kippen en eieren.

Ons winkeltje wordt een eierwinkeltje en onze poppenkamer een kippenhok.

We werken nog eens extra  aan onze schrijfmotoriek door eitjes te overtekenen.

We gaan allerlei proefjes uitproberen met een ei zoals: ‘hoe krijg je een ei in een fles? gaat een ei zinken of drijven in zout water? en hoe weet je of een ei rauw of gekookt is?’ Spannend!

en natuurlijk nog zoveel meer…

 

Belangrijk: maandag 11/03 is het een lokale verlofdag!

Wie kan er op woensdag 27/03 een eitje missen? en kan dit zonder te breken meebrengen? ? 
Op vrijdag 29/03 maken we samen met de kikkertjes een heus eierbuffet!

 

Fijn weekend allemaal!

 

Groetjes

Juf Lien

Beste ouders,

 

We werken nog 1 weekje verder rond in het STEAM thema en over de cijfers en letters.

Op woensdag 6/03 beginnen we aan de jeugdboekenmaand. Elke dag staat het voorlezen nog eens extra in de verf en gaan we er allerlei activiteiten aan koppelen. Die dag mag je kleuter in sportoutfit naar school komen. 
Donderdag 7/03 is het de laatste keer grootouderturnen.

Maandag 11/03 is het geen school.

 

Fijn weekend allemaal!

 

Groetjes

Juf Lien

Beste ouders,

Deze week hebben we taal extra aanbod laten komen. We zijn aan de slag geweest met letters. Wie heeft de meeste letters in zijn naam, wie heeft een korte naam,… Dit hebben we samen onderzocht. We luisterden naar de klanken en zochten de juiste letter erbij.

Volgende week leren we rond het jaarthema STEAM, meer rond de M van Mathematics. We gaan aan de slag rond tellen en cijfers.
We laten ook de Einstein in ons naar boven komen! We zoeken hier nog extra materiaal rond: weegschalen, meters in alle vormen (chronometer, rol- en plooimeters,…)
Op vrijdag 1 maart krijgen de kleuters een verrassing door te meten en wegen van ingrediënten. Daardoor kunnen we allerlei lekkere dingen maken ?

 

Belangrijk:

Op maandag 18 maart gaat juf Jolien samen met de vogeltjes knuffelturnen. Breng je eigen knuffel mee naar school. Deze gaat de dag zelf weer terug mee naar huis.

 

Fijn weekend,

Groetjes

Juf Lien

Carnaval is om te zingen

om te dansen en te springen

gekke kleren

gekke hoedjes

en wat schmink op onze snoetjes

gekke mensen overal

ja, dat is nu carnaval!

 

Fijne vakantie

 

Groetjes

Juf Lien

Beste ouders,

van 1 – 9 februari werken we rond thema Carnaval. Dit doen we aan de hand van het prentenboek ‘Lou viert carnaval’ van Kathleen Amant. Iedereen is anders zo ook in dit grappige en herkenbare carnaval verhaal. Sommige kleuters verkleden zich graag, maar er zijn ook kinderen die zich niet graag verkleden, wat daarom niet uitsluit dat ze ten volle kunnen genieten van het gebeuren. Misschien zitten ze liever te kijken wat anderen doen. De boodschap in het verhaal wordt hier heel mooi omschreven.

We hebben een carnavalswinkel in de klas waar we verkleedkleding kunnen kopen, we kunnen verkleed in de stoet lopen op het ritme van de muziek, werken rond de vormen, ontdekken allerlei dingen in onze confetti/ serpentinebak,…
We maken een werkje door een goede luisterhouding aan te nemen hoe onze clown er gaat uitzien. Onze kleuters leren ook afbeeldingen in de juiste volgorde te leggen via het opdrachtje ‘Clown maakt zich klaar’.

Onze kleuters kunnen al goed tellen, maar een rangorde is toch net wat anders. Om dit te oefenen maken we een muzikale optocht waarin enkele kleuters een plekje krijgen. De toeschouwers mogen dan vertellen wie er op welk plekje staat.

volgende week is de zotte week:

  • maandag: kom je in 1 kleur naar school
  • dinsdag: verkleed je als iets uit het verkeer
  • woensdag: verkleed als een dier
  • donderdag: kom je met zoveel mogelijk fluo aan
  • vrijdag: verkleed naar eigen keuze

belangrijk:

  • zie dat alles genaamd is van de materialen die je meebrengt.

de stoet gaat door op de laatste dag (09/02). De stoet vertrekt om 11uur. Er mag dan papieren confetti rond gegooid worden.

in de voormiddag krijgen de kleuters allemaal een hotdog om te eten. Breng toch zeker de nodige fruitjes, boterhammen en koekjes mee. Je weet maar nooit dat ze reuzehonger hebben na de optocht! ?

 

Fijne dagen!

Groetjes
Juf Lien

Beste ouders,

De kleuters zijn erg enthousiast in het thema van het lichaam. We hebben geleerd over het skelet, met wel 206 botjes in ons lichaam! Het hart met de bloedvaten die ons bloed doorheen het lichaam laten stromen en de longen die zorgen dat we goed kunnen ademen.
Heel speciaal die röntgenfoto’s! Daarom gaan we nog wat extra dagen inlassen rond het thema.

We koppelen dit ook aan onze uitstap van bij de dierenkliniek DE ARK in Westmeerbeek. Hierbij leggen we de link naar het jaarthema van steam en dat dieren ook wel eens naar het ziekenhuis moeten. We zijn benieuwd wat we daar gaan zien. Alvast bedankt aan onze chauffeurs!

Groetjes

Juf Lien

Pagina 1 van 3
Go to top