Beste ouders,

van 1 – 9 februari werken we rond thema Carnaval. Dit doen we aan de hand van het prentenboek ‘Lou viert carnaval’ van Kathleen Amant. Iedereen is anders zo ook in dit grappige en herkenbare carnaval verhaal. Sommige kleuters verkleden zich graag, maar er zijn ook kinderen die zich niet graag verkleden, wat daarom niet uitsluit dat ze ten volle kunnen genieten van het gebeuren. Misschien zitten ze liever te kijken wat anderen doen. De boodschap in het verhaal wordt hier heel mooi omschreven.

We hebben een carnavalswinkel in de klas waar we verkleedkleding kunnen kopen, we kunnen verkleed in de stoet lopen op het ritme van de muziek, werken rond de vormen, ontdekken allerlei dingen in onze confetti/ serpentinebak,…
We maken een werkje door een goede luisterhouding aan te nemen hoe onze clown er gaat uitzien. Onze kleuters leren ook afbeeldingen in de juiste volgorde te leggen via het opdrachtje ‘Clown maakt zich klaar’.

Onze kleuters kunnen al goed tellen, maar een rangorde is toch net wat anders. Om dit te oefenen maken we een muzikale optocht waarin enkele kleuters een plekje krijgen. De toeschouwers mogen dan vertellen wie er op welk plekje staat.

volgende week is de zotte week:

  • maandag: kom je in 1 kleur naar school
  • dinsdag: verkleed je als iets uit het verkeer
  • woensdag: verkleed als een dier
  • donderdag: kom je met zoveel mogelijk fluo aan
  • vrijdag: verkleed naar eigen keuze

belangrijk:

  • zie dat alles genaamd is van de materialen die je meebrengt.

de stoet gaat door op de laatste dag (09/02). De stoet vertrekt om 11uur. Er mag dan papieren confetti rond gegooid worden.

in de voormiddag krijgen de kleuters allemaal een hotdog om te eten. Breng toch zeker de nodige fruitjes, boterhammen en koekjes mee. Je weet maar nooit dat ze reuzehonger hebben na de optocht! ?

 

Fijne dagen!

Groetjes
Juf Lien

Go to top